امیرعبداللهیان در داووس مواضع تهران را تکرار کرد: حمله به اربیل حمله به موساد بود

چهارشنبه ۱۴۰۲/۱۰/۲۷

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در گفت‌وگو با فرید زکریا، خبرنگار کهنه‌کار، با تکرار مواضع پیشین مقام‌های حکومت ایران اعلام کرد حمله موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به اقلیم کردستان عراق، عوامل موساد را هدف قرار داد.

امیرعبداللهیان روز چهارشنبه ۲۷ دی در این نشست پرسش و پاسخ در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس گفت: «اتفاقی که در اربیل رخ داد، موضعی است که مرتبط با عوامل موساد است ... ما مقر موساد را با موشک‌های نقطه‌زن هدف قرار دادیم. این به معنای هدف قرار دادن عراق نیست.»

پیش از این و در روز ۲۶ دی، ایرنا، خبرگزاری دولت جمهوری اسلامی پیشرو دزه‌یی، تاجر کُرد و یکی از افراد کشته شده در حمله موشکی سپاه به اربیل را «پوشش موساد» معرفی کرده بود.

مقام‌های دولت عراق و اقلیم کردستان با تکذیب این ادعا، از کشته شدن غیرنظامیان از جمله یک کودک ۱۱ ماهه در این حمله خبر دادند.

حمله جمهوی اسلامی به اقلیم کردستان با محکومیت گسترده بین‌المللی مواجه شده است.

عراق در پاسخ به این حمله سفیر خود را از تهران فراخواند.

زکریا در واکنش به صحبت‌های امیرعبداللهیان و اصرار او بر مواضع تهران در مورد هدف قرار دادن مقر موساد در اقلیم کردستان از او پرسید که آیا دولت عراق با تکذیب ادعای تهران، دروغ گفته است؟

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی پاسخ روشنی به این سوال نداد و گفت که مدارک مورد نظر با بغداد به اشتراک گذاشته شده است.

امیرعبداللهیان در بخش دیگر از سخنان خود با اشاره به حمله پهپادی و موشکی جمهوری اسلامی به خاک پاکستان گفت هدف از این حمله، گروه جیش‌العدل بوده است که اعضای آن در مناطقی از پاکستان «پناه گرفته‌اند».

او افزود: «ما به حاکمیت و تمامیت ارضی پاکستان و عراق احترام می‌گذاریم اما اجازه نمی‌دهیم امنیت ملی کشورمان را به بازی بگیرند و هیچ تعارفی در تامین امنیت ملی کشورمان با طرف‌های تروریستی در داخل پاکستان و جریانات اسرائیلی در اقلیم کردستان عراق نداریم.»

وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای حمله جمهوری اسلامی به خاک این کشور را محکوم کرد و خبر داد در این حمله دو کودک کشته و سه زن زخمی شدند.

پاکستان در اعتراض به عملیات سپاه، سفیر خود را از تهران فرا خواند و اعلام کرد از ورود سفیر جمهوری اسلامی به اسلام‌آباد جلوگیری می‌کند.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد به حملات حوثی‌های یمن در دریای سرخ و تحرکات حزب‌الله در مرزهای شمالی اسرائیل پرداخت و هشدار داد در صورت ادامه عملیات نظامی ارتش اسرائیل در نوار غزه، «جبهه‌های مختلف» در منطقه فعال باقی می‌مانند.

امیرعبداللهیان تاکید کرد: «امنیت دریای سرخ امروز به تحولات در غزه گره خورده است.»

روابط ایران و آمریکا و اظهارات بلینکن در داووس

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی تنها مقام حاضر در داووس نبود که امروز درباره بحران منطقه و دریای سرخ سخن گفت.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در مجمع جهانی اقتصاد در داووس با اشاره به مناقشه کنونی خاورمیانه تاکید کرد برقراری صلح و ثبات تنها از طریق ادغام اسرائیل در منطقه و یافتن مسیری برای تشکیل کشور فلسطین امکان‌پذیر است.

او خواستار انجام اصلاحات در ساختار تشکیلات خودگردان فلسطین شد و افزود در صورت تحقق این موضوع، تشکیلات خودگردان می‌تواند بخشی از راه‌حل مناقشه کنونی باشد.

بلینکن در بخش دیگری از اظهارات خود به روابط و مناسبات میان واشینگتن و تهران پرداخت. او «پاره کردن» برجام را اشتباهی بزرگ دانست و گفت در آن مقطع برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی «درون یک جعبه» کنترل شده بود.

به گفته وزیر امور خارجه آمریکا، پس از پاره شدن برجام، برنامه هسته‌ای ایران «از جعبه گریخته است».

در سوی دیگر، امیرعبداللهیان درباره احیای برجام گفت تبادل پیغام بین تهران و واشینگتن کماکان انجام می‌شود.

وضعیت حقوق بشر ایران، موضوع گفت‌وگو در داووس

در یک برنامه سخنرانی در مجمع جهانی اقتصاد در داووس، تقی رحمانی، فعال و تحلیل‌گر سیاسی و همسر نرگس محمدی، برنده جایزه نوبل صلح، بر گذار از حکومت جمهوری اسلامی تاکید کرد.

رحمانی گفت: «گذار از این حکومت ضروری است. این حکومت آزادی بیان را جرم می‌داند.»

او دسترسی به اینترنت آزاد را در ایران مهم ارزیابی کرد و خواستار اقدام جامعه جهانی در این باره شد.

این فعال سیاسی افزود: «مردم ما به آزادی اینترنت نیاز دارند تا جلوی انحصار حکومت را بگیرند. در این مورد به ما کمک کنید.»

خبرهای بیشتر

شنیداری