آغاز ماه رمضان برای فلسطینیان زیر سایه جنگ و بحران انسانی در غزه

دوشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۲۱

خبرگزاری رویترز روز دوشنبه ۲۱ اسفند گزارش داد با توجه به ادامه درگیری‌ها در نوار غزه، به بن‌بست رسیدن مذاکرات آتش‌بس و تدابیر امنیتی گسترده اسرائیل در مناطق فلسطینی‌نشین در کرانه باختری، آغاز ماه رمضان برای فلسطینیان حال و هوایی متفاوت از گذشته یافته است.

به گزارش رویترز، هزاران نیروی پلیس اسرائیل در خیابان‌های کم‌عرض شهر قدیم اورشلیم مستقر شده‌اند. انتظار می‌رود روزانه ده‌ها هزار فلسطینی برای عبادت در محوطه مسجد الاقصی وارد این منطقه شوند.

کوه معبد، مقدس‌ترین مکان یهودیان، نیز در شهر قدیم اورشلیم قرار دارد و به همین دلیل، این منطقه به کانون درگیری‌های شدید و درازمدت میان اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها بدل شده است.

جرقه جنگ ۱۰ روزه حماس و اسرائیل در سال ۲۰۲۱ نیز پس از شعله‌ور شدن اختلافات در همین منطقه زده شد.

پیش‌ از این، ایتمار بن‌گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل در بهمن ماه خواستار اعمال محدودیت‌ بر ورود فلسطینیان به مسجد الاقصی شده بود.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل که هم‌زمان از سوی جریان‌های افراطی راست‌گرا در اسرائیل و کشورهای مسلمان منطقه تحت فشار قرار دارد، روز ۱۵ اسفند اعلام کرد فلسطینیان به همان تعداد سال گذشته، مجاز به ورود به مسجد الاقصی در ماه رمضان خواهند بود.

جو بایدن، رییس جمهوری ایالات متحده روز یک‌شنبه ۲۰ اسفند در پیامی به مسلمانان آمریکا و جهان به مناسبت آغاز ماه رمضان گفت به تلاش‌ها برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه و رایزنی‌ها برای برقراری آتش‌بس درازمدت در منطقه ادامه خواهد داد.

در پیام بایدن آمده است: «در حالی که مسلمانان در سراسر جهان در روزها و هفته‌های آینده برای افطار گرد هم می‌آیند، ذهن بسیاری معطوف درد و رنج مردم فلسطین است. این موضوع برای من نیز صدق می‌کند.»

پیش از این واشینگتن ابراز امیدواری کرده بود که طرف‌های درگیر پیش از آغاز رمضان برای برقراری آتش‌بس در منطقه به توافق برسند، امری که در نهایت محقق نشد.

نگرانی اصلی جامعه بین‌المللی وضعیت وخیم انسانی در غزه و حمله احتمالی ارتش اسرائیل به رفح است.

دو منبع امنیتی مصری روز ۲۰ اسفند به رویترز گفتند قاهره به تلاش‌های خود برای آتش‌بس در غزه ادامه خواهد داد و به همین دلیل، همچنان با مقام‌های ارشد حماس و اسرائیل و دیگر میانجی‌گران در تماس است.

شبکه خبری سی‌ان‌ان روز ۲۱ اسفند به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داد دولت بایدن انتظار ندارد عملیات نظامی احتمالی اسرائیل در رفح «در آینده نزدیک» به وقوع بپیوندد.

این در حالی است که نتانیاهو بارها تاکید کرده اسرائیل نهایتا طرح خود را برای حمله به مواضع حماس در رفح در جنوب نوار غزه به اجرا در خواهد آورد.

با توجه به عملیات نظامی اسرائیل در شمال نوار غزه، شهر غزه، دیر البلح و خان یونس، بیش از یک میلیون آواره فلسطینی برای در امان ماندن از درگیری‌ها به رفح پناه آورده‌اند.

به گزارش وب‌سایت خبری تایمز اسرائیل، نتایج یک نظرسنجی نشان می‌دهد ۷۵ درصد یهودیان این کشور با گسترش عملیات نظامی در نوار غزه و حمله به رفح موافق هستند.

خبرهای بیشتر

شنیداری