رهبر حوثی‌ها: در حملات آمریکا و بریتانیا در ۳ ماه گذشته ۳۷ کشته داده‌ایم

جمعه ۱۴۰۳/۰۱/۱۷

عبدالمالک الحوثی، رهبر شبه‌نظامیان حوثی‌ یمن که تحت حمایت جمهوری اسلامی فعالیت می‌کنند اعلام کرد در جریان ۴۲۴ حمله هوایی آمریکا و بریتانیا به مواضع این گروه در یمن در حدود سه ماه حدود ۳۷ نفر از حوثی‌ها کشته و ۳۰ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

الحوثی در یک سخنرانی تلویزیونی در این زمینه گفت از زمان آغاز حملات این گروه به کشتی‌رانی تجاری در منطقه دریای سرخ در واکنش به جنگ در غزه، در مجموع ۹۰ کشتی در دریای سرخ هدف قرار داده‌ شده‌اند.

با آغاز جنگ کنونی غزه، حوثی‌های یمن حملات خود را در دریای سرخ افزایش داده‌اند و گفته‌اند که این حملات را در همبستگی با فلسطینی‌های غزه انجام می‌دهند.

در پی مختل شدن کشتی‌رانی جهانی در این منطقه، شرکت‌های کشتی‌رانی مجبور شده‌اند کشتی‌های خود را از مسیرهای طولانی‌تر و گران‌تر از جنوب آفریقا عبور دهند.

آمریکا و بریتانیا در واکنش به حملات حوثی‌ها ائتلافی را با دیگر کشورهای متحد خود تشکیل دادند تا از این حملات جلوگیری کنند.

کمی پس از اعلام آمارهای جدید از سوی رهبر شبه‌نظامیان حوثی، نیروهای آمریکایی اعلام کردند یک موشک ضد کشتی را در منطقه تحت کنترل حوثی‌ها در یمن منهدم کردند.

ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام)، طبق معمول روزهای اخیر در این زمینه اطلاع‌رسانی کرد و در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که این حمله در روز پنج‌شنبه صورت گرفت.

بیانیه سنتکام افزود که هیچ تلفات یا خسارتی از سوی کشتی‌های آمریکایی، نیروهای ائتلاف یا کشتی‌های تجاری گزارش نشده است.

پیش از این ژنرال مایکل اریک کوریلا در جلسه استماع کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان بار دیگر به حمایت گسترده جمهوری اسلامی از نیروهای نیابتی خود در منطقه اشاره کرد و گفت حملات حوثی‌ها به کشتی‌های جنگی آمریکا و کشتی‌های بین‌المللی در دریای سرخ و نیز حملات شبه‌نظامیان متحد جمهوری اسلامی به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه، «نتیجه مستقیم» تهدید ایران است که به تدریج در حال گسترش است.

این ژنرال ارشد آمریکایی افزود حملات اوایل فوریه ایالات متحده به نیروهای نیابتی ایران در خاورمیانه، گروه‌های شبه‌نظامی در عراق و سوریه را از حمله به نیروهای آمریکایی منصرف کرده اما در برابر شورشیان حوثی در یمن موثر نبوده است.

با این حال آبرام پیلی، معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال تاکید کرد: «آمریکا برای رسیدگی به همه تهدیدهای جمهوری اسلامی، از نقض حقوق بشر در ایران تا حمایت از حوثی‌ها در حمله به خطوط کشتی‌رانی بین‌المللی، حمایت از تروریسم و تشدید تنش‌های هسته‌ای، از همه ابزارهای موجود استفاده می‌کند و هیچ گزینه‌ای را از روی میز حذف نخواهد کرد.»

گرانت شاپس، وزیر دفاع بریتانیا نیز هشدار داده است کشورش برای «مقابله مستقیم» با حملات حوثی‌ها تردیدی به خود راه نخواهد داد.

گیلاد اردان، نماینده اسرائیل در سازمان ملل هم با محکوم کردن حکومت ایران گفته است: «کسی که حماس، حزب‌الله و حوثی‌ها را حمایت می‌کند و عروسک‌گردان آن‌هاست، جمهوری‌اسلامی است.»

خبرهای بیشتر

شنیداری