فرمانده نیروی قدس سپاه، آلمان، فرانسه و بریتانیا را تهدید کرد

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۲۶

اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه، با تهدید سه کشور اروپایی گفت:«همه جنایتکاران بدانند که اقدامات و جنایاتشان به حسابشان نوشته شده است. فرانسه، آلمان و انگلیس فکر نکنند آن شب آمدند و هواپیماها را آوردند و قضیه تمام شد و رفت. بله آن شب تمام شد اما حساب آنها سرجای خودش است.»

او روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت، در مراسم بزرگداشت محمد هادی حاج‌رحیمی، فرمانده مستشاران جمهوری اسلامی در سوریه گفت:« رژیم صهیونیستی و آمریکا و همه غرب کوچک‌تر از آن هستند که بخواهند در مقابل جبهه مقاومت بایستند. این شعار نیست و در عمل اثبات شد و خودشان هم به آن اذعان دارند.»

محمد هادی حاج‌رحیمی، روز ۱۳ فروردین در حمله اسرائیل به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی به همراه محمدرضا زاهدی، فرمانده سپاه در سوریه و لبنان و پنج نفر دیگر از نیروهای سپاه پاسداران کشته شد.

۱۲ روز پس از این حمله، جمهوری اسلامی عملیاتی را با نام «وعده صادق» اجرا کرد و در جریان آن ۳۳۱ پهپاد، موشک کروز و موشک بالستیک را از خاک ایران به سوی اسرائیل پرتاب کرد.

دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل گفت ۹۹ درصد موشک‌ها وپهپادهای پرتاب‌شده از سوی جمهوری اسلامی قبل از رسیدن به اسرائیل رهگیری و منهدم شدند.

مقام‌های جمهوری اسلامی از اصابت دست‌کم نه موشک به اهدافی در اسرائیل سخن می‌گویند اما اسرائیل می‌گوید در چند موردی که موشک‌ها از جمله به پایگاهی هوایی در این کشور اصابت کردند، خساراتی جزیی به بارآوردند.

براساس گزارش‌هایی که پس از این حمله منتشر شد، اسرائیل با همکاری آمریکا، بریتانیا، فرانسه، اردن، عربستان سعودی و امارات متحده عربی موفق شد موشک‌های و پهپادهای پرتاب شده از سوی جمهوری اسلامی را رهگیری و منهدم کند.

اکنون فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران می‌گوید:«پیروزیِ وعده صادق به موشک‌ها و پهپادهایی که به سرزمین اشغالی رسیدند نیست؛ به‌قدری اسرار در درون این عملیات نهفته است که زمان زیادی طول می‌کشد تا کسی بتواند آن را تحلیل کند.»

پیشتر نیز علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، در روز او روز یک‌شنبه دوم اردیبهشت در دیدار با جمعی از فرماندهان نظامی خود گفت: «موضوع تعداد موشک‌های شلیک شده و یا موشک‌های به هدف اصابت کرده که طرف مقابل بر روی آنها متمرکز شده، موضوع دست دوم و فرعی است.»

بسیاری از کارشناسان، حملات موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی را از نقطه‌نظر نظامی یک شکست قلمداد کردند و افکار عمومی در ایران نیز ناتوانی سپاه در این زمینه را بیش از هر جنبه دیگری از این عملیات مورد توجه قرار داد.

اسماعیل قاآنی در سخنان روز چهارشنبه خود گفت:« عملیات وعده صادق ویژگی‌های خاص خودش را داشت. عصاره‌‌اش این بود که در عدم مخفی‌کاری و علنی بودن، رژیم صهیونیستی و آمریکا تمام توانشان را به صحنه آوردند. ناتو همه امکاناتش را آورد و فقط در دریای سیاه هفت تا هشت ناوگروه مستقر شدند که جلو حملات را بگیرند.»

فرمانده نیروی قدس سپاه افزود:«بیش از ۲۰۰ هواپیما از سر شب عملیات، تا پایان آن در آسمان منطقه بودند. متراکم‌ترین نقطه دنیا به لحاظ پدافند هوایی این منطقه‌ای بود که برادران شما عملیات کردند.»

او گفت:«در همین عملیات وعده صادق که یک عملیات مقاومتی بود، جمهوری اسلامی تشخیص داد وقت وارد شدنش است و با اقتدار و با صلابت وارد شد و هنوز زمان می خواهد تا عمق عملیات طوفان الاقصی و وعده صادق مشخص شود اما دشمنان ما خیلی بهتر از دوستان ما فهمیدند که چه ضربه‌ای خوردند و چه اوضاعی دارند.»

فرمانده نیروی قدس سپاه همچنین آشکارا مسئولیت این حمله را متوجه علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و فرمانده کل قوا، دانست و گفت:«چه کسی در دنیا جرات دارد همچین تصمیمی بگیرد؟ این یئیس‌جمهوری آمریکا که این‌طور خودش را برای دفاع از رژیم صهیونیستی تکه پاره کرده است، رسما به اسرائیلی‌ها اعلام کرد من وارد درگیری نخواهم شد.»

او همچنین با تهدید تلویحی همسایگان ایران گفت:« برخی از رهبران منطقه که به آمریکا اتکا می‌کنند کمی فکر کنند آیا آمریکا از آنها بیشتر از رژیم صهیونیستی دفاع می‌کند؟»

خبرهای بیشتر

شنیداری