مکرون: تعویق سیستماتیک راه‌حل دو دولتی در مناقشه اسرائیل-فلسطین باید پایان یابد

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۰۹

امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه، روز چهارشنبه نهم خرداد در گفت‌وگوی تلفنی با محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی، تاکید کرد که باید به «تعویق سیستماتیک» راه‌حل دو دولتی در مناقشه اسرائیل-فلسطین پایان داده شود و یک دولت فلسطینی تشکیل شود.

کاخ ریاست جمهوری فرانسه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که ریيس‌جمهوری فرانسه بر تعهد این کشور برای همکاری با شرکای اروپایی و عرب خود بر روی یک چشم‌انداز مشترک از صلح که تضمین‌های امنیتی برای فلسطینیان و اسرائیلی‌ها ارائه دهد، تاکید کرده است.

بر اساس بیانیه کاخ الیزه، فرآیند صلح باید شامل «چشم‌اندازی برای به رسمیت شناختن دولت فلسطین در یک دینامیک مفید» باشد.

بر اساس بیانیه کاخ الیزه، مکرون، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین را به اصلاح ساختاری آن تشکیلات به عنوان مقدمه‌ای جهت به رسمیت شناختن کشور فلسطین دعوت کرده است.

پیشتر در روز چهارشنبه، دوم خرداد ۱۴۰۳، اسپانیا، نروژ و ایرلند اعلام کردند که کشور فلسطین را از سه‌شنبه ۸ خرداد ۱۴۰۳ به رسمیت خواهند شناخت. اسرائیل در واکنشی خشمگینانه، از این اقدام به‌عنوان «پاداش به تروریسم» یاد کرد و سفیران خود در این سه کشور را به اورشلیم فراخواند.

سه کشور اروپایی، این تصمیم را اقدامی با هدف تسریع تلاش‌ها برای تضمین آتش‌بس در جنگ اسرائیل با حماس در غزه توصیف کردند و از دیگر کشورها خواستند که رویکردی مشابه در پیش بگیرند.

پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا، در سخنرانی به این مناسبت در روز سه‌شنبه هشتم خرداد اعلام کرد تصمیم برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین، «یک ضرورت برای دست‌یابی به صلح» بین اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌هاست و این تصمیم «علیه هیچ‌کس و حتی علیه اسرائیل» نیست.

اسپانیا و ایرلند بزرگ‌ترین و تاثیرگذارترین کشورهای اتحادیه اروپا هستند که کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند و در این زمینه به سوئد، قبرس، مجارستان، جمهوری چک، لهستان، اسلواکی، رومانی و بلغارستان می‌پیوندند.

اکنون در سازمان ملل متحد ۱۴۳ کشور از ۱۹۳ کشور عضو از جمله روسیه، چین و هند خواهان به رسمیت شناخته شدن کشور فلسطین هستند.

خبرهای بیشتر

شنیداری