آمریکا: عوامل جمهوری اسلامی دنبال سوءاستفاده از اعتراضات حامیان فلسطین‌اند

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۱۹

آوریل هاینز، مدیر اطلاعات ملی آمریکا سه‌شنبه ۱۹ تیر در بیانیه‌ای هشدار داد عوامل جمهوری اسلامی به دنبال سوءاستفاده از اعتراضات حامیان فلسطین در ایالات متحده هستند.

هاینز در این بیانیه با اشاره به اینکه در هفته‌های اخیر، عوامل حکومت ایران به دنبال استفاده فرصت‌طلبانه از اعتراضات جاری [در آمریکا] در خصوص جنگ غزه بوده‌اند، افزود: «عوامل مرتبط با جمهوری اسلامی با معرفی خود به عنوان فعالان فضای مجازی می‌کوشند افراد را به شرکت در تجمعات حمایت از فلسطین تشویق کنند و حتی از معترضان حمایت مالی به عمل می‌آورند.»

ساعاتی پس از انتشار این بیانیه، کرین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید، نیز روز سه‌شنبه در نشست خبری خود گفت که «پیام قاطع» آمریکا به تهران و هر عامل دیگری که به دنبال نفوذ در ایالات‌متحده است این است که دخالت در سیاست آمریکا و تلاش برای ایجاد اختلاف در این کشور قابل پذیرش نیست.

او تاکید کرد که ایالات‌متحده به افشاگری درباره تلاش‌ها برای تضعیف دموکراسی و جامعه خود ادامه خواهد داد.

اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.

اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گسترده‌ای را در نوار غزه آغاز کرد که بنا بر اعلام وزارت بهداشت حماس، تاکنون بیش از ۳۸ هزار کشته و ۸۸ هزار مجروح بر جای گذاشته است.

تصاویر گروگان‌های اسرائیلی در بند حماس در خیابانی در تل‌آویو، ۱۸ تیر

در اردیبهشت سال جاری، اعتراضات گسترده حامیان فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا به درگیری با پلیس، تعطیلی برخی کلاس‌ها و جلب توجه افکار عمومی در ایالات متحده و سراسر جهان انجامید.

روزنامه وال استریت ژورنال روز ۱۴ اردیبهشت گزارش داد که دانشجویان حامی فلسطین از ماه‌ها پیش از آغاز تجمعات، آموزش دیده بودند.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز پنجم خرداد در نامه‌ای خطاب به دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا، آن‌ها را بخشی از «جبهه مقاومت» خواند و حمایت آن‌ها از فلسطین را «حادثه‌ای مهم و اثرگذار» دانست.

جبهه مقاومت عنوانی است که مقام‌های جمهوری اسلامی برای گروه‌های شبه‌نظامی مورد حمایت تهران در منطقه، نظیر حماس، حزب‌الله، حشدالشعبی و حوثی‌های یمن استفاده می‌کنند.

مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده در ادامه بیانیه خود با اشاره به تحرکات عوامل جمهوری اسلامی در فضای مجازی، از شهروندان آمریکایی خواست در ارتباط با حساب‌های کاربری و افرادی که شخصا با آن‌ها آشنایی ندارند، مراقب باشند.

هاینز افزود: «آمریکایی‌هایی که هدف این کارزار حکومت ایران قرار می‎گیرند، ممکن است ندانند که با یک دولت خارجی در ارتباط هستند یا از آن حمایت می‌کنند».

او همچنین تاکید کرد آزادی برای بیان مسالمت‌آمیز دیدگاه‌های مختلف نقشی حیاتی در دموکراسی آمریکا ایفا می‌کند.ه

کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید نیز در جریان نشست هفتگی با رسانه‌ها، ضمن تایید گفته‌های مدیر اطلاعات ملی آمریکا، گفت تهران به دنبال بهره‌برداری از اعتراضات در آمریکا است.

ژان پیر با اشاره به آزادی بیان در آمریکا و وجود تضارب آرای صلح‌آمیز به عنوان یکی از ویژگی‌های این کشور، دادن هشدار از سوی دولت آمریکا به شهروندان این کشور برای مقابله با تلاش‌های خارجی برای بهره‌برداری یا سواستفاده از فعالیت‌های اعتراضی مشروع را از وظایف دولت دانست.
سخنگوی کاخ سفید تاکید کرد که جمهوری اسلامی فرصت‌طلبانه در حال سواستفاده از اعتراضات آمریکایی‌ها به جنگ در غزه است و تصریح کرد که دخالت در امور داخلی آمریکا تحمل نخواهد شد.

پیش‌تر و در آبان ۱۴۰۲، راب جویس، رییس اداره امنیت سایبری آژانس امنیت ملی آمریکا از شدت گرفتن کارزارها و حمله‌های سایبری حکومت ایران پس از آغاز مناقشه غزه خبر داده بود.

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده روز ۱۳ بهمن تحریم‌هایی را علیه فعالیت‌های سایبری و تسلیحاتی حکومت ایران اعمال کرد.

مدیر اطلاعات ملی آمریکا در بیانیه خود همچنین نسبت به «فعالیت‌های شرورانه خارجی» در آستانه برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور هشدار داد و افزود حکومت ایران در تلاش است «به اختلافات [در آمریکا] دامن بزند و اعتماد به نهادهای دموکراتیک ما را تضعیف کند».

هاینز گفت محتمل است که عوامل جمهوری اسلامی برای ترویج روایت مورد نظر خود به نهادهای اطلاعاتی حکومت و همچنین اینفلوئنسرهای مستقر در ایران متکی باشند.

انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا قرار است روز ۱۵ آبان برگزار شود.

بنا بر گزارش سالانه جامعه اطلاعاتی آمریکا که در اسفند ۱۴۰۲ منتشر شد، تخصص و تمایل فزاینده ایران برای انجام حملات سایبری، این کشور را به تهدیدی عمده برای امنیت شبکه‌ها و داده‌های ایالات متحده، متحدان و شرکای آن بدل کرده است.

این گزارش با اشاره به در پیش بودن انتخابات ریاست ‌جمهوری آمریکا تاکید کرد ایران ممکن است عملیات نفوذی را با هدف تاثیرگذاری بر این انتخابات به انجام برساند.

شرکت مطرح امنیت سایبری «کراود استرایک» روز چهارم اسفند سال گذشته هشدار داد جمهوری اسلامی به عنوان حکومتی علاقه‌مند به دخالت در رویدادهای سیاسی آمریکا ممکن است در حال برنامه‌ریزی برای نفوذ در انتخابات پیش روی این کشور باشد.

پیش‌تر هم مرکز تحلیل تهدیدهای شرکت مایکروسافت با انتشار گزارشی از احتمال دخالت دولت‌های ایران، روسیه و چین در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خبر داده بود.

خبرهای بیشتر

شنیداری