واکنش‌ها به کشته شدن نصرالله؛ از عزای حکومتی در ایران تا حمایت آمریکا از اجرای عدالت

شنبه ۱۴۰۳/۰۷/۰۷

حمله هوایی ارتش اسرائیل به ضاحیه در حومه جنوبی بیروت و کشته شدن حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان، واکنش‌های فراوانی را در پی داشته است. در این حمله که روز جمعه ششم مهر انجام شد، تعدادی دیگر از اعضای برجسته حزب‌الله و دست‌کم یک فرمانده ارشد سپاه پاسداران از پا درآمدند.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز شنبه هفت مهر، در پیامی به مناسبت کشته شدن نصرالله، پنج روز عزای عمومی در ایران اعلام کرد.

خامنه‌ای دبیرکل حزب‌الله را «پرچمدار برجسته جبهه مقاومت» و «شخصیتی باعظمت» در دنیای اسلام توصیف کرد و افزود راه او ادامه خواهد یافت.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی هم در بیانیه‌ای، حمله اسرائیل به ضاحیه بیروت و کشته شدن نصرالله را «جنایت جنگی و تجاوز به تمامیت سرزمینی لبنان» خواند و آن را به‌شدت محکوم کرد.

این وزارتخانه افزود «تبعات و پیامدهای این اقدام» متوجه اسرائیل و حامیان آن، به‌ویژه آمریکا، خواهد بود.

حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، در بیانیه‌ای تاکید کرد «حزب‌الله مقتدر و حماس غیرتمند» پیروز میدان نبرد با اسرائیل خواهند بود.

محمد باقری، رییس ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، هم گفت مرگ نصرالله «هیچ خدشه‌ای در عزم و اراده رزمندگان مقاومت» در نبرد با اسرائیل وارد نخواهد کرد.

بنا بر اعلام رسانه‌های حکومتی در ایران، عباس نیلفروشان، معاون عملیات سپاه پاسداران، در عملیات اسرائیل در ضاحیه از پا درآمد. با این حال، مقام‌های جمهوری اسلامی در پیام‌های خود هیچ اشاره‌ای به پاسخ یا واکنش احتمالی تهران به این رویداد نکردند.

وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه‌ای اقدام اسرائیل را در کشتن حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان، به‌شدت محکوم کرد.

روسیه هشدار داد: «این اقدام قهرآمیز پیامدهای بسیار وخیم‌تری برای لبنان و کل خاورمیانه خواهد داشت.»

لبنان، سوریه، عراق و یمن نیز به مناسبت کشته شدن نصرالله، سه روز عزای عمومی اعلام کردند.

با این حال، گزارش‌ها حاکی از آن است که مردم در ایران، سوریه و لبنان شادمانی خود را از خبر کشته شدن نصرالله ابراز کرده‌اند.

تعدادی از مخاطبان ایران‌اینترنشنال با ارسال پیام‌هایی به این شبکه گفتند برای مرگ نصرالله شیرینی پخش کرده‌اند.

حمایت قاطع آمریکا از امنیت اسرائیل

جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا، کشته شدن نصرالله در حمله اسرائیل را «اقدامی در جهت اجرای عدالت برای قربانیان بی‌شمارش» در اسرائیل، آمریکا و لبنان توصیف کرد.

او در بیانیه‌ای گفت: «نصرالله و گروه تروریستی تحت رهبری او، حزب‌الله، مسئول کشتن صدها آمریکایی در طول چهار دهه حکومت ترور بودند.»

بایدن تاکید کرد به وزیر دفاع آمریکا دستور داده شده آرایش دفاعی نیروهای این کشور در خاورمیانه تقویت شود تا «خطر گسترش جنگ منطقه‌ای» کاهش یابد.

کامالا هریس، معاون رییس‌جمهوری آمریکا، هم با انتشار بیانیه‌ای نصرالله را «تروریست» خواند و گفت: «دستان او به خون آمریکایی‌ها آلوده بود.»

او بر تعهد قاطع خود به امنیت اسرائیل تاکید کرد و افزود اسرائیل از حق دفاع از خود در برابر جمهوری اسلامی و گروه‌های مورد حمایت آن در منطقه از جمله حزب‌الله، حماس و حوثی‌ها برخوردار است.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت روز جمعه ششم مهر دو بار با یوآو گالانت، همتای اسرائیلی خود، در خصوص تحولات لبنان گفت‌وگو کرده است.

او افزود واشینگتن «مصمم است مانع از سوءاستفاده ایران و شرکا و نیابتی‌های مورد حمایت آن از وضعیت موجود» شود.

اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.

اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گسترده‌ای را در نوار غزه آغاز کرد. در سوی دیگر، گروه‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی، از جمله حزب‌الله لبنان و حوثی‌های یمن، در حمایت از حماس وارد این مناقشه شدند و درگیری‌های شدید و مرگبار در طول ۱۱ ماه گذشته، منطقه را به بی‌ثباتی کشانده است.

وزارت بهداشت لبنان روز هفتم مهر اعلام کرد از زمان تشدید حملات اسرائیل به خاک لبنان، هزار و ۳۰ تن در این کشور کشته شده‌اند.

به گفته این وزارتخانه، در میان کشته‌شدگان ۱۵۶ زن و ۸۷ کودک دیده می‌شوند.

خبرهای بیشتر

شنیداری