جمهوری اسلامی، اسناد مرتبط با درخواست مالی حماس از تهران را «سندسازی» خواند

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۷/۲۲

نمایندگی ایران در سازمان ملل گزارش‌ها و اسناد منتشر شده مبنی بر درخواست حماس از ایران برای ارسال صدها میلیون دلار را «سندسازی» خواند.

نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل شامگاه شنبه گفت که تهران اسرائیل را «دروغگو» می‌داند و گزارش منتشر شده «دروغ‌پراکنی، سندسازی جعلی و عملیات روانی فریب» است.

روزنامه واشینگتن‌پست روز شنبه گزارش داد که بر اساس اسناد به دست آمده از غزه، سال‌ها قبل از حمله هفتم اکتبر، رهبران حماس موج بسیار مرگبارتری از حملات تروریستی علیه اسرائیل را طراحی کردند که احتمالا شامل سرنگونی آسمان‌خراش تل‌آویو می‌شده است.

بر اساس این گزارش، حماس جمهوری اسلامی را برای کمک به اجرای این طرح تحت فشار قرار دادند.

بر اساس اسنادی که توسط نیروهای اسرائیلی در غزه به دست آمده است، این طرح شامل برنامه‌ریزی برای حملات با استفاده از قطارها، قایق‌ها و حتی ارابه‌های اسبی بوده است و نیروهای حماس در نظر داشتند یک حمله ترکیبی علیه اسرائیل از شمال، جنوب و شرق انجام دهند.

در این مجموعه اسناد، همچنین نامه‌هایی از حماس به رهبران ارشد جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۱ است که در آن صدها میلیون دلار بودجه و آموزش ۱۲ هزار عضو بیشتر حماس درخواست شده است.

این گزارش در حالی است که روزنامه نیویورک‌تایمز روز شنبه ۲۱ مهر گزارش داد گروه حماس طرح خود را برای حمله به اسرائیل، از پیش به جمهوری اسلامی اطلاع داده بود.

مقام‌های حکومت ایران پیش‌تر گفته بودند در جریان تصمیم حماس برای حمله به اسرائیل قرار نداشتند.

بر اساس گزارش نیویورک‌تایمز حماس قصد داشت حمله خود به اسرائیل را در پاییز سال ۲۰۲۲ میلادی انجام دهد اما با هدف همراه کردن جمهوری اسلامی و حزب‌الله لبنان در این تهاجم، آن را به اکتبر ۲۰۲۳ موکول کرد.

این گزارش بر اساس صورت‌جلسه‌های ۱۰ نشست‌ محرمانه رهبران نظامی و سیاسی حماس که به دست ارتش اسرائیل رسیده، تهیه شده است.

نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل روز شنبه درباره این اطلاعات جدید از حمله هفتم اکتبر، گفت: «در شرایطی که مسئولین حماس مستقر در دوحه اعلام کرده‌اند که آن‌ها هم اطلاعی از این عملیات نداشته‌اند و طراحی، تصمیم و مدیریت عملیات مزبور، صرفاً بر عهده شاخه نظامی حماس مستقر در غزه بوده است، هر نوع ادعایی که این عملیات را به ایران و یا حزب‌الله چه به‌صورت جزئی یا کلی مرتبط نمایند، فاقد اعتبار بوده و سندسازی تلقی می‌گردد.»

اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.

اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گسترده‌ای را در نوار غزه آغاز کرد. در سوی دیگر، گروه‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی، از جمله حزب‌الله لبنان و حوثی‌های یمن، در حمایت از حماس وارد این مناقشه شدند و درگیری‌های شدید و مرگبار در طول یک سال گذشته، منطقه را به بی‌ثباتی کشانده است.

خبرهای بیشتر

شنیداری