از مهم‌ترین گزینه‌های کابینه جدید ترامپ چه می‌دانیم؟

جمعه ۱۴۰۳/۰۸/۱۸

با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، گمانه‌زنی‌ها درباره ترکیب کابینه او افزایش یافته است. اگرچه ترامپ در دوران مبارزات انتخاباتی‌اش گفت‌وگوهایی رسمی درباره اعضای کابینه نداشت اما در حین سفرهای انتخاباتی و تماشای رسانه‌ها، از نامزدهای احتمالی سخن می‌گفت.

به گزارش پولیتیکو، رقابت برای دست‌یابی به مناصب کلیدی کابینه ترامپ از سوی نزدیکان او آغاز شده و برخی از آن‌ها حتی تیم‌های روابط عمومی مخصوص به خود را برای این هدف به‌کار گرفته‌اند.

روند کند تایید و تغییرات زیاد در کابینه اول

در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ، تایید اعضای کابینه به دلیل مخالفت‌های دموکرات‌ها با کندی صورت گرفت و در طول چهار سال، تغییرات زیادی در سمت‌های کلیدی رخ داد.

در دوره جدید انتظار می‌رود ترامپ گزینه‌های خود را از میان چهره‌های وفادار و همراه انتخاب کند اما ممکن است در فرآیند تایید همچنان با چالش‌هایی مواجه شود.

وزارت امور خارجه

ترامپ در دوره اول خود رابطه‌ای پرتنش با وزیر خارجه‌اش، رکس تیلرسون داشت. بعد از تیلرسون، مایک پمپئو به این سمت رسید و به یکی از نزدیک‌ترین مشاوران ترامپ تبدیل شد و حالا ریک گرنل، بیل هگرتی، رابرت اوبراین و مارکو روبیو، به عنوان گزینه‌های احتمالی مطرح می‌شوند.

ریچارد گرنل، دیپلمات صریح و شفاف

ریچارد گرنل، سفیر پیشین آمریکا در آلمان و مدیر موقت اطلاعات ملی در دولت ترامپ، به عنوان یکی از وفادارترین و تاثیرگذارترین مشاوران دیپلماتیک ترامپ شناخته می‌شود.

گرنل در فروردین ۱۴۰۱ اعلام کرد جمهوری اسلامی او را به خاطر کارزارهایش در حمایت از افراد متعلق به گروه‌های مختلف جنسی و لغو مجازات علیه همجنس‌گرایی تحریم کرده است.

او سیاست‌های دولت جو بایدن را ریاکارانه دانسته و گفته بود: «آن‌ها تظاهر می‌کنند که در مورد حقوق بشر صحبت می‌کنند اما حقوق بشر در محاسباتشان جایی ندارد.»

او در آبان ۱۴۰۱ در واکنش به کشته شدن مهسا ژینا امینی نوشت: «با خانواده مهسا امینی و همه زنان و مردان قهرمان ایران که در مقابل رژیم [علی] خامنه‌ای ایستادگی می‌کنند اعلام همبستگی می‌کنم. مردم آمریکا لحظه لحظه وقایع ایران را دنبال و از جنبش شما حمایت می‌کنند.»

گرنل با صراحت لهجه و سبک برخورد خاص خود، اغلب موجبات نگرانی دیپلمات‌های اروپایی را فراهم کرده و از سیاست‌های ضد چین و ضد ناتو (سازمان پیمان نظامی آتلانتیک شمالی) ترامپ، به شدت حمایت می‌کند.

بیل هگرتی، سناتور جمهوری‌خواه و حامی سیاست‌های محافظه‌کارانه

بیل هگرتی، سناتور ایالت تنسی و سفیر سابق آمریکا در ژاپن، یکی از گزینه‌های جدی برای وزارت امور خارجه دولت بعدی آمریکا است. این عضو کمیته روابط خارجی سنا، سابقه‌ای طولانی در حمایت از سیاست‌های محافظه‌کارانه به‌ویژه در برابر چین دارد.

او ۳۰ شهریور امسال با اشاره به این که هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی به دنبال ارائه اطلاعات هک شده از ستاد انتخاباتی ترامپ به ستاد کامالا هریس بوده‌اند، گفت تهران می‌خواهد که هریس در انتخابات آمریکا رای بیاورد.

هگرتی اسفند سال گذشته هم استراتژی بایدن را در برابر جمهوری اسلامی سازش‌کارانه خواند و گفت او با این کار جان آمریکایی‌ها را به خطر انداخته است.

هگرتی آبان سال گذشته هم سفر حسین امیرعبداللهیان، وزیر سابق و کشته شده امور خارجه جمهوری اسلامی به نیویورک را «شرم‌آور» توصیف کرد و با اشاره به کشته شدن دست‌کم ۳۳ آمریکایی به دست حماس، گفت: «دولت بایدن به وزیر امور خارجه ایران، بزرگ‌ترین حامی تروریسم در جهان که تروریست‌های فلسطینی را تعلیم، مسلح و حمایت مالی کرده، ویزا داده است.»

او از معدود سناتورهایی بود که به بسته کمک امنیتی به اوکراین رای مخالف داد و دلیل آن را عدم توجه به امنیت مرزی آمریکا عنوان کرد.

رابرت اوبراین، گزینه‌ای محبوب در ناتو و حامی اوکراین

رابرت اوبراین که به عنوان مشاور امنیت ملی ترامپ بدون علنی کردن اختلافات داخلی به کار خود پایان داد، از دیگر گزینه‌های احتمالی برای وزارت امور خارجه است.

او به تازگی در یک مصاحبه با شبکه فاکس‌نیوز، جمهوری اسلامی را بیشتر تهدیدی نمادین توصیف کرد و گفت که آن‌ها فاقد توان نظامی واقعی برای مقابله با اسرائیل هستند.

او اشاره کرد که نیروی هوایی ایران قدیمی و محدود است و حملات موشکی این کشور هم خسارات جدی به همراه نداشته است.

اوبرایان انتقاد کرده که تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی به‌درستی اجرا نشده‌اند و در صورت جدی بودن تهدید تهران، باید این تحریم‌ها به‌طور کامل اعمال می‌شدند.

این مقام آمریکایی به دلیل روابط خوب با ناتو و حمایت قوی از اوکراین در میان جمهوری‌خواهان، مورد توجه کشورهای اروپایی قرار دارد.

او سابقه‌ای خاص در دیپلماسی دارد و با اقداماتی همچون کمک به آزادی آساپ راکی، رپر آمریکایی که در سوئد زندانی بود، توجه‌ها را به خود جلب کرد

مارکو روبیو، سناتور سرسخت در برابر جمهوری اسلامی و کوبا

مارکو روبیو، سناتور ایالت فلوریدا، با مواضع سختگیرانه خود در سیاست خارجی به‌ویژه در برابر کوبا و جمهوری اسلامی شناخته می‌شود.

او ۱۰ مهر ماه در شبکه ایکس بر لزوم «تهدید بقای رژیم از طریق فشار حداکثری و اقدام‌های مستقیم و نامتناسب» تاکید کرد و نوشت: «رژیم جمهوری اسلامی می‌خواهد اسرائیل را نابود کند تا به قدرت مسلط در خاورمیانه تبدیل شود. سیاست مماشات رفتار آن‌ها را تغییر نخواهد داد.»

روبیو، ۲۷ تیر در سخنرانی در گردهمایی ملی جمهوری‌خواهان گفت: «در زمان ترامپ، جمهوری اسلامی ورشکسته بود اما در زمان بایدن برای حمایت از تروریسم پول دارد.»

او سال گذشته پس از ارائه طرح «قانون مهسا امینی» به سنای آمریکا، «نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران به دست آیت‌الله‌ها را وحشیانه» خواند و گفت: «رژیم تهران به عنوان یک حامی تروریسم دولتی، به صورتی فعالانه در حال به خاک و خون کشیدن مردم این کشور و ملت‌های متعدد دیگر است.»

روبیو، هر چند حامی ترامپ است اما سابقه همکاری با دموکرات‌ها را برای تصویب قانونی دارد که خروج آمریکا را از ناتو سخت‌تر می‌کند.

روبیو با حمایت از اوکراین سعی کرده موضع میانه‌رویی در مقابل دموکرات‌ها داشته باشد اما همواره بر لزوم مذاکره اوکراین با روسیه برای پایان دادن به جنگ تاکید کرده است.

مایک والتز، کهنه‌سرباز و نماینده حامی امنیت ملی

مایک والتز، کهنه‌سرباز ارتش و نماینده کنگره از فلوریدا، از حامیان سرسخت سیاست‌های ضد چین و حامی کمک‌های نظامی به اوکراین است.

او زمستان سال گذشته خواهان تغییر ۱۸۰ درجه‌ای سیاست‌های بایدن در قبال جمهوری اسلامی شد و آن را بزرگ‌ترین کاری توصیف کرد که دولت آمریکا می‌تواند برای کمک به اسرائیل انجام دهد.

به گفته والتز، آمریکا باید به موضع فشار حداکثری برگردد و مانع از پر شدن خزانه کسانی شود که به «تروریسم در سراسر منطقه» دامن می‌زنند.

والتز همچنین یکی از منتقدان خروج شتاب‌زده آمریکا از افغانستان از سوی بایدن بوده و در میان جمهوری‌خواهان به‌عنوان یکی از گزینه‌های کلیدی برای پست‌های وزارت امور خارجه و دفاع مطرح شده است.

وزارت دفاع و چهره‌های آشنا با رویکردهای قاطع و وفادار به ترامپ

ترامپ برای وزارت دفاع به دنبال شخصی است که ضمن وفاداری کامل، دیدگاه‌های انزواطلبانه او را در برابر دستگاه امنیت ملی و ارتش ایالات متحده، نمایندگی کند.

چهره‌هایی مانند مایک والتز، تام کاتن و مایک پمپئو از گزینه‌های احتمالی برای این سمت در دولت ترامپ هستند.

مایک پمپئو، دیپلمات با‌سابقه و حامی سیاست‌های ترامپ در امور بین‌المللی

مایک پمپئو، رییس سابق سی‌آی‌ای و وزیر امور خارجه دوران ترامپ، از گزینه‌های برجسته برای وزارت دفاع است.

پومپئو از سال ۲۰۱۵ یکی از منتقدان اصلی توافق هسته‌ای «برجام» بود.

او در ۲۶ آوریل ۲۰۱۸ به کابینه ترامپ پیوست و در کمتر از ۱۰ روز، در هشت ماه می، دولت آمریکا خروج یک‌طرفه خود را از برجام اعلام کرد.

پمپئو در سال ۲۰۱۶ به همراه دو نماینده دیگر جمهوری‌خواه برای نظارت بر انتخابات و بازدید از تاسیسات هسته‌ای ایران، از جمهوری اسلامی درخواست روادید کردند اما درخواست‌ آن‌ها از سوی تهران رد شد.

در دوره وزارت پمپئو، تحریم‌های تسلیحاتی علیه تهران افزایش یافت و فشارها بر جمهوری اسلامی به بالاترین حد خود رسید.

در همین دوره، ترامپ دستور کشتن قاسم سلیمانی را صادر کرد و آن را یک حمله بازدارنده و بخشی از راهبرد تازه آمریکا برای مقابله با تهدیدات جمهوری اسلامی عنوان کرد.

واشینگتن فری‌بیکن در هشتم آبان در گزارشی به نقل از وزارت امور خارجه آمریکا نوشت جمهوری اسلامی همچنان فعالانه در حال توطئه برای ترور دو مقام ارشد دولت ترامپ، از جمله پمپئو، وزیر سابق امور خارجه ایالات متحده است.

وزیر خزانه‌داری، آماده برای نبردهای مالی حساس در واشینگتن

وزیر خزانه‌داری نقشی کلیدی در مواجهه با چالش‌هایی همچون سقف بدهی و قانون مالیات جمهوری‌خواهان ایفا خواهد کرد و مسیر سیاست‌های اقتصادی آمریکا را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

ترامپ برای اجرای سیاست‌های اقتصادی خود احتمالا به یک چهره آشنا و وفادار از میان هاوارد لاتنیک، رابرت لایت‌هایزر و لری کودلو تکیه خواهد کرد.

هاوارد لاتنیک، گزینه‌ای مطمئن با تجربه‌ای طولانی

هاوارد لاتنیک، مدیر یک شرکت سرمایه‌گذاری و یکی از نزدیک‌ترین افراد به ترامپ، به‌عنوان یکی از گزینه‌های اصلی برای هدایت تیم اقتصادی مطرح شده است.

لاتنیک که سابقه‌ای طولانی در حمایت مالی از ترامپ دارد، بیش از ۱۰ میلیون دلار به کمپین او کمک کرده و برای جمع‌آوری بیش از ۷۵ میلیون دلار نیز نقشی کلیدی ایفا کرده است.

رابرت لایت‌هایزر، معمار تغییرات تجاری

رابرت لایت‌هایزر، مسئول سابق تجاری ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری، گزینه‌ای جدی برای پست‌های کلیدی اقتصادی دولت بعدی به‌شمار می‌رود.

او در دوره اول ترامپ با سیاست‌های تجاری حمایت‌گرایانه خود و اعمال تعرفه‌های سنگین، تغییرات بزرگی در تجارت جهانی ایجاد کرد.

لایت‌هایزر به ترامپ نزدیک است و به دلیل موضع سختگیرانه‌اش بر تجارت بین‌المللی، احتمال می‌رود در دولت بعدی به ریاست‌جمهوری ترامپ نیز نقش پررنگی داشته باشد.

جی کلیتون، آرامش‌بخش برای وال‌استریت

جی کلیتون، رییس پیشین کمیسیون بورس و اوراق بهادار، گزینه‌ای است که انتخاب او می‌تواند نگرانی‌های بازارهای مالی را در دوره دوم قدرت ترامپ کاهش دهد.

کلیتون که به‌عنوان وکیل باسابقه در وال‌استریت شناخته می‌شود، می‌تواند انتخابی مطمئن برای مدیریت اقتصاد ناپایدار و هدایت وزارت خزانه‌داری و در دولت بعدی آمریکا باشد.

خبرهای بیشتر

شنیداری