تقابل تند تیم ملی و منتقدان؛ انتقادات به ثمره قلعه‌نویی عادلانه است یا کینه‌توزانه؟

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۳۰

انتقادات به شیوه بازی تیم ملی فوتبال ایران در مقدماتی جام جهانی که در سه بازی اخیر به اوج رسیده است، با واکنش‌های تند امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم، کادر فنی، بازیکنان قدیمی و البته مهدی تاج، رییس فدراسیون فوتبال همراه شده است. قلعه‌نویی معتقد است منتقدان قدرت «تشخیص ندارند».

با اینکه منتقدان گل‌خوردن تیم ملی در نیمه دوم بازی‌ها و دعوت از بازیکنان ثابت به اردو و البته دعوت نشدن و بازی‌ندادن به جوانان را ایرادات اصلی تیم ملی می‌دانند، قلعه‌نویی معتقد است قدرت «تشخیص ندارند»، «خودشان را به خواب زده‌اند» و «تلویزیون خستگی بازیکنان را نشان نمی‌دهد.»

او همچنین منتقدان را چنین متهم کرده است: «یاد سال ۲۰۰۷ می‌افتم. حالا بحث جام جهانی با حضور مربی ایرانی مورد علاقه خیلی از آدم‌ها نباشد چون ممکن است یکسری از مسائل‌شان قطع شود! این‌ها عاشق ایران نیستند، عاشق منافع‌شان هستند.»

از سوی دیگر، مهدی تاج، رییس فدراسیون فوتبال هم منتقدان را به دروغگویی متهم کرده و گفته: «برخی از انتقادها از فدراسیون فوتبال و تیم ملی از روی کینه‌توزی است.»

بازیکنان تیم ملی هم بدون واکنش نبوده اند، علیرضا بیرانوند، دروازه‌بان تیم ملی در پاسخ به انتقادات گفته: «خواهش می کنم زیر سوال نبرید. ما قبل از انقلاب سه دوره قهرمان جام ملت ها شدیم و سال ها باید مدیون پیشکسوتان باشیم. به نظرم اما این نسل یکی از بهترین نسل هاست. می گویند تا حالا برنز هم نگرفته است، اما چرا به برنز ربط می دهید. با همین نسل چهار دوره متوالی به جام جهانی می رویم.»

همه این واکنش‌ها درحالی است که منتقدان تیم ملی، چهره‌های شناخته‌شده فوتبال ایران هستند. علی پروین معتقد است: «به تیم ملی انتقاد وارد است. نمی‌شود که فقط از تیم ملی به‌به و چه‌چه کرد.»

مرتضی فنونی‌زاده، بازیکن پیشین تیم ملی و پرسپولیس هم دراین‌باره گفته: «قلعه‌نویی فکر می‌کند ما از اتباع هستیم که وقتی از نحوه بازی او انتقاد می‌کنیم به منتقدین حمله‌ور می‌شود؟ ما کشورمان را دوست داریم و حق داریم بازی خوب از تیم ملی کشورمان ببینیم. اسامی بازیکنان را که می‌بینیم تریلی نمی‌کشد، اما در زمین مثل بازیکنان محلات بنگلادش بازی می‌کنند.»

اما انتقادات تند جواد خیابانی، گزارشگر صدا و سیما به تیم ملی بیشترین واکنش را در تیم ملی داشته. او پس از بازی با کره شمالی گفت: «مردم تیم ملی خودشان را دوست ندارند. تیم ملی ایران یعنی تیم مردم؛ اگر این تیم، تیم ملی است باید همه بازیکنان بتوانند برای ایران بازی کنند این تیم ملی دو دستگی ایجاد می‌کند و تیم نفاق است. یک سری بازیکنان را یک طرف گذاشتند و می‌گویند این بازیکنان سوگولی‌های من هستند و یک سری بازیکن که عالی هستند در تیم ملی حضور ندارند.»

جلال طالبی، سرمربی تیم ملی در جام جهانی ۱۹۹۸ هم در این‌باره در برنامه هت‌تریک به سرگردانی، وحشت‌زده بودن و البته ناتوانی کاپیتان‌های تیم ملی در سازماندهی تیم پس از اخراج اشاره کرد و گفت: «فوتبال ما حالت توهمی دارد؛ همه چیز را بزرگنمایی می‌کنیم، می‌گوییم در آسیا بهترینیم، در صورتی که نیستیم. مربی باید بتواند تحمل کند. از برخی بازی‌ها نمی‌توان دفاع کرد.»

خبرهای بیشتر

شنیداری