انجمن خاورمیانه: تغییر رژیم در ایران احتمالا محور سیاست خاورمیانه‌ای ترامپ خواهد بود

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۱۴

اندیشکده انجمن خاورمیانه گزارش کرد که سیاست فشار حداکثری در دوره قبلی ترامپ نتوانست تغییرات اساسی در موقعیت منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایجاد کند و تنها یک استراتژی جامع با هدف تغییر رژیم می‌تواند مانع «جاه‌طلبی‌های رژیم ایران» شود.

انجمن خاورمیانه در گزارشی پیش‌بینی کرد که تغییر رژیم ایران احتمالا محور سیاست خاورمیانه‌ای دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری بعدی ایالات متحده است.

بر اساس این گزارش، سنگ بنای سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا باید جلوگیری از نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتی آن باشد.

اندیشکده انجمن خاورمیانه (MEF) در سال ۱۹۹۰ تاسیس و در سال ۱۹۹۴ به یک سازمان غیرانتفاعی مستقل تبدیل شد. این انجمن مجله‌ای به نام فصلنامه خاورمیانه منتشر می‌کند.

انجمن خاورمیانه در گزارش خود تاکید کرده است: «سیاست فشار حداکثری در دوره قبلی ریاست‌جمهوری ترامپ نتوانست تغییرات اساسی در موقعیت منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایجاد کند و تنها یک استراتژی جامع با هدف تغییر رژیم می‌تواند مانع جاه‌طلبی‌های رژیم شود.»

این اندیشکده آمریکایی پیش‌بینی کرد که در دوره جدید ترامپ، کمپین فشار حداکثری دوره قبلی او تقویت خواهد شد.

سیاست اعمال فشار حداکثری بر تهران از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰، تنش اقتصادی قابل توجهی برای جمهوری اسلامی ایجاد کرد اما نتوانست تغییرات اساسی در سیاست یا موقعیت منطقه‌ای حکومت ایران ایجاد کند.

تجدید تحریم‌ها و مقابله با برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی، حمایت از جنبش‌های اپوزیسیون داخلی و اخلال فعال در شبکه‌های نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی، از جمله اجزای این سیاست است.

در هفته‌های اخیر گزارش‌های مختلفی درباره بازگشت سیاست فشار حداکثری ترامپ منتشر شده است و از جمله فایننشال تایمز خبر داده است فرمان‌های اجرایی برای بازگرداندن این سیاست، قرار است در نخستین روز آغاز کار ترامپ امضا شود.

با این حال محمدجواد ظریف، معاون راهبردی مسعود پزشکیان، رییس دولت چهاردهم، در مقاله‌ای در مجله فارِن اِفِرز نوشت که این سیاست جواب نخواهد داد و ترامپ باید به دنبال توافقی باشد که به هر دو طرف سود برساند.

در گزارش انجمن خاورمیانه به وضعیت سوریه، لبنان، عراق و دیگر کشورهای خاورمیانه پرداخته شده و پیشنهادهایی نیز مطرح شده است.

این اندیشکده حمایت آمریکا از نیروهای دموکراتیک سوریه (ی‌پ‌گ) را یک تجربه موفق دانسته و خواستار حمایت از کردها در عراق و ایران شده است.

خبرهای بیشتر

شنیداری