آژانس فضایی اروپا با موفقیت‌ پروبا-۳ را برای مطالعه خورشید پرتاب کرد

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۱۵

آژانس فضایی اروپا (ایی‌.اس‌.اِی) پنج‌شنبه ۱۵ آذر، ماموریت پیشرفته مطالعه خورشید، پروبا-۳، را با استفاده از موشک پرچم‌دار سازمان تحقیقات فضایی هند (آی‌.اس‌.آر‌.او) به فضا پرتاب کرد.

موشک پرچم‌دار، اصلی‌ترین و پیشرفته‌ترین سیستم پرتاب یک سازمان فضایی است که معمولا برای انجام ماموریت‌های مهم، پیشرفته و استراتژیک مورد استفاده قرار می‌گیرد و نماینده توانایی‌های فنی و فناوری سازمان فضایی مربوطه است.

این پرتاب که از مرکز فضایی ساتیش داوان انجام شد، در ابتدا برای روز چهارشنبه برنامه‌ریزی شده بود اما به دلیل مشکلات فنی به تاخیر افتاد. پروبا-۳، متشکل از یک سیستم دو ماهواره‌ای است که بیش از یک دهه توسعه یافته است و به مدت دو سال فعالیت خواهد کرد.

این ماموریت در ساعت ۱۰:۳۴ به وقت گرینویچ با موشک آی‌.اس‌.آر‌.او به فضا پرتاب شد و در حدود ساعت ۱۰:۵۸، م. جایاکومار، مدیر ماموریت، اعلام کرد که ماهواره با موفقیت در مدار قرار گرفته است.

اهمیت ماموریت پروبا-۳

پروبا-۳ قابلیت‌های تحقیقاتی سازمان فضایی اروپا در حوزه خورشیدی را تقویت می‌کند و در کنار ماموریت مدارگرد خورشیدی این آژانس، به بررسی پویایی‌های پیچیده خورشید می‌پردازد.

به گفته «استر باستیدا پرتهگاز»، مهندس سیستم‌های پروبا-۳ یکی از اهداف این ماموریت، درک چگونگی ایجاد بادهای خورشیدی و خروج جرم‌های کرونایی در این منطقه است.

این ماموریت امکان مشاهده کرونای داخلی خورشید را برای مدت حداکثر شش ساعت در هر دور فراهم می‌کند، که به‌مراتب بیشتر از لحظات کوتاه خورشیدگرفتگی‌های طبیعی است که حدود ۶۰ بار در هر قرن رخ می‌دهند.

این پروژه، با هزینه‌ای حدود ۲۰۰ میلیون یورو، از سوی بیش از ۴۰ شرکت اروپایی پشتیبانی می‌شود.

سازمان فضایی اروپا به دلیل کارایی و هزینه مناسب، از موشک آی‌.اس‌.ار‌.او برای پرتاب این ماموریت استفاده کرده است.

موشک آی‌.اس‌.ار‌.او در حال پیشبرد برنامه گاگانیان برای ارسال فضانوردان هندی به فضا و برنامه‌ریزی برای کاوش‌های بیشتر در ماه، مریخ و زهره است و خود را به‌عنوان یک ارائه‌دهنده جهانی پرتاب‌های تجاری مطرح می‌کند.

خبرهای بیشتر

شنیداری