تفرقه در حزب حاکم کره جنوبی و انتخاب رهبر جدید پس از سخنان رییس‌جمهوری

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۲۲

پس از دفاع رییس‌جمهوری کره جنوبی از اقدام خود در اعلام حکومت نظامی و تاکید رهبر حزب حاکم بر حمایت از استیضاح او، این حزب دو پاره شد و دبیر کل جدید انتخاب کرد.

پس از سخنرانی یون ساک یال، رییس‌جمهوری کره جنوبی و دفاع او از اقدام خود درباره اعلام حکومت نظامی، هان دوُنگ‌هون، رهبر حزب حاکم «قدرت مردم» (PPP) خواستار پیوستن اعضای این حزب به اپوزیسیون برای استیضاح یون شد.

به دلیل این اختلافات، حزب حاکم دوپاره شده و برخی اعضای دیگر با استیضاح مخالفت کردند.

حزب حاکم با تاکید بر این اختلافات با اکثریت آرا یکی از اعضای نزدیک به رییس‌جمهوری را به عنوان رهبر خود انتخاب کرد.

کوئون سونگ دونگ، رهبر جدید حزب حاکم، گفت که سیاست رسمی حزب همچنان مخالفت با استیضاح است.

رییس‌‌جمهوری کره جنوبی پنج‌شنبه اپوزیسیون را به تلاش برای «پایین آوردن یک رییس‌جمهوری منتخب دموکراتیک از قدرت»، ۹ روز پس از تلاش نافرجام او برای اعطای اختیارات گسترده به ارتش متهم کرد.

او در یک سخنرانی طولانی که از تلویزیون پخش شد، گفت: «من تا آخر خواهم جنگید. چه مرا استیضاح کنند و چه از من تحقیق کنند، من با همه چیز روبه‌رو خواهم شد.»

اظهارات یون، اولین سخنانش پس از صحبت‌های روز شنبه بود که در آن عذرخواهی کرد و قول داد سرنوشتش را به دست متحدان سیاسی خود بسپارد.

رییس‌جمهوری کره جنوبی در حالی از «جنگیدن تا آخر» سخن گفت که هان دوُنگ‌هون گفته است اگر یون استعفا نکند، باید استیضاح شود: «من پیشنهاد می‌کنم که ما به عنوان سیاست حزبی رای به استیضاح را بپذیریم ... سخنرانی یون شبیه اعتراف به شورش بود.»

یون شنبه ۲۴ آذر، یک هفته پس از شکست اولین تلاش برای استیضاح خود، با دومین استیضاح در پارلمان روبه‌رو خواهد شد. اگر این استیضاح با موفقیت انجام شود، پرونده به دادگاه قانون اساسی می‌رود تا در آنجا درباره مشروعیت ریاست‌جمهوری یون تصمیم گرفته شود. این روند می‌تواند چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا و متحد کلیدی ایالات متحده در منطقه را تا شش ماه در بلاتکلیفی سیاسی نگه دارد.

رییس‌جمهوری کره جنوبی به اتهام شورش، به‌خاطر اعلام حکومت نظامی در سوم دسامبر تحت تحقیقات جنایی قرار دارد. با این که حکومت نظامی ساعاتی بعد لغو شد اما این اقدام بزرگ‌ترین بحران سیاسی در کره جنوبی را در دهه‌های اخیر پدید آورد.

یون در سخنرانی تلویزیونی خود در توجیه اعلام حکومت نظامی گفت که به هر قیمتی باید جلوی تصرف دولت از سوی «گروه‌های جنایتکار» که امور دولتی را فلج و حاکمیت قانون را مختل کرده‌اند، گرفته شود.

اشاره او به اقدامات حزب دموکرات، حزب مخالف است که اکثریت پارلمان را در دست دارد و با برخی از پیشنهادهای او مخالفت کرده است.

کیم مین سوک، یکی از اعضای رهبری حزب دموکرات، گفت که سخنرانی یون «نمایشی از توهم شدید» بود.

او از اعضای حزب حاکم خواست تا به استیضاح رییس‌جمهوری رای دهند.

با آن که حزب مخالف دولت اکثریت پارلمان را در اختیار دارد اما برای رای دادن به استیضاح رییس‌جمهوری هنوز به هشت رای دیگر از حزب قدرت مردم نیاز دارد.

تلاش پلیس برای یورش دوباره به دفتر ریاست‌جمهوری

خبرگزاری پونهاپ گزارش داد که پلیس کره جنوبی چهارشنبه بار دیگر تلاش کرده است به دفتر رییس‌جمهوری این کشور یورش برده و از این مکان تحقیق و تجسس کند.

پلیس کره جنوبی پیش از این نیز برای تحقیق درباره اعلام حکومت نظامی، به دفتر ریاست‌جمهوری یورش برد.

اقامتگاه رسمی رییس‌جمهوری در مکان دیگری است و او در زمان حضور نیروهای پلیس در دفترش حضور نداشت.

معترضان در مقابل پارلمان- ۲۱ آذر، سئول

هک کمیسیون ملی انتخابات از سوی کره شمالی

یون به‌طور مفصل در مورد ادعایی مبنی بر هک کمیسیون ملی انتخابات از سوی کره شمالی در سال گذشته پرداخت اما باز هم شاهد و سندی ارائه نکرد.

رییس‌جمهوری کره جنوبی گفت که این حمله از سوی ماموران اطلاعاتی شناسایی شد اما کمیسیون ملی انتخابات که یک آژانس مستقل است، از همکاری کامل در تحقیقات و بازرسی سیستم خود خودداری کرد.

در انتخابات آوریل ۲۰۲۴ حزب قدرت مردم شکستی قاطع خورد و حزب دموکرات اکثریت قاطع را در پارلمان به دست آورد.

یون گفت که این هک سلامت انتخابات را زیر سوال برده و او را به سوی اعلام حکومت نظامی سوق داده است.

کمیسیون ملی انتخابات کره جنوبی اعلام کرد که سال گذشته برای رسیدگی به «آسیب‌پذیری‌های امنیتی» با سرویس اطلاعات ملی مشورت کرده است اما دستکاری انتخابات عملا «غیرممکن» است.

مقامات گفته‌اند که فیلم‌های مداربسته نشان می‌دهند سربازان پس از اعلام حکومت نظامی از سوی رییس‌جمهوری وارد اتاق سرور کامپیوتری کمیسیون ملی انتخابات شدند. هنوز روشن نیست که آیا آن‌ها تجهیزاتی را با خود برده‌اند یا خیر.

یون در سخنرانی خود از اقدامش برای اعلام حکومت نظامی به‌عنوان یک حرکت «نمادین» با هدف افشای توطئه اپوزیسیون به منظور «نابودی کامل کشور» و فروپاشی اتحاد با ایالات متحده دفاع کرد.

خبرهای بیشتر

شنیداری