اعدام‌ها در عربستان سعودی در سال ۲۰۲۴ به شدت افزایش یافت

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۰۴

گزارش سازمان‌های حقوق‌بشری نشان می‌دهد عربستان سعودی در سال جاری میلادی، ۳۳۰ نفر را اعدام کرد که بالاترین تعداد موارد اجرای این مجازات در این کشور طی دهه‌های اخیر به شمار می‌رود.

رویترز، سه‌شنبه ۴ دی‌ماه، با انتشار این آمار که سازمان غیردولتی حقوق بشری ریپریو (Reprieve) به دست آورده و رویترز تایید کرده است، نوشت این رقم افزایشی قابل توجه در قیاس با ۱۷۲ مورد اعدام در سال گذشته نشان می‌دهد.

در سال نیز ۱۹۶ مورد اعدام در این کشور ثبت شد.

عربستان سعودی اتهامات مربوط به نقض حقوق‌بشر را رد می‌کند و می‌گوید اقدامات این کشور با هدف حفاظت از امنیت ملی انجام می‌شود، بهانه‌ای که همه کشورهای ناقض حقوق‌بشر برای توجیه اقدامات خود به آن متوسل می‌شوند.

بر اساس گزارش رویترز، بیش از ۱۵۰ نفر در سال جاری میلادی به دلیل ارتکاب جرایمی غیر از قتل، اعدام شده‌اند که گروه‌های حقوق بشر می‌گویند خلاف قوانین بین‌المللی است.

این اعدام‌ها عمدتا مربوط به قاچاق مواد مخدر در بحبوحه ورود مواد مخدر از سوریه دوران بشار اسد به عربستان سعودی بود.

با این وجود، رویترز گزارش داده در جریان این اعدام‌ها، کسانی هم اعدام شده‌اند که «به تروریسم غیرکشنده» متهم شده بودند. اتهامی که به گفته گروه‌های حقوق بشری، اغلب علیه افرادی که در تظاهرات ضددولتی شرکت کرده‌اند استفاده می‌شود.

همچنین این اعدام‌ها در مجموع بیش از صد شهروند خارجی از خاورمیانه، آفریقا و آسیا را شامل می‌شود.

دفتر ارتباطات دولت عربستان سعودی به سوالات رویترز درباره آمارهای اعدام پاسخی نداد.

به نوشته رویترز، قتل جمال خاشقجی روزنامه‌نگار سعودی در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول در سال ۲۰۱۸ با انتقادهای بین‌المللی مواجه شد، اما عربستان سعودی اعلام کرد که قتل خاشقجی را یک گروه خودسر انجام داده است.

محمد بن سلمان در مصاحبه‌ای در سال ۲۰۲۲ گفت که عربستان سعودی مجازات اعدام را حذف کرده، مگر در موارد قتل، که به گفته او، عربستان سعودی قادر به تغییر آن نیست زیرا طبق قرآن مجازات اعدام دارد.

خبرهای بیشتر

شنیداری