محاکمه باند کلاه‌برداری از متقاضیان ایرانی تحصیل در ترکیه

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۱۸

با کشف یک شبکه کلاه‌برداری از دانشجویان ایرانی متقاضی تحصیل در ترکیه و خانواده‌هایشان، روشن شده است که این شبکه از ۱۵ ایرانی و دو شهروند ترکیه تشکیل شده بوده و مجموعا حدود یک میلیون دلار از قربانیان کلاه‌برداری کرده‌اند.

خبرگزاری دمیرورن ترکیه سه‌شنبه ۱۸ دی در گزارشی نوشت اعضای این باند با فریب متقاضیان تحصیل در ترکیه و خانواده‌های آنان، از آ‌ن‌ها ۴۵ تا ۱۵۰ هزار دلار دریافت می‌کردند.

اعضای باند صبر می‌کردند تا تعداد متقاضیان به چند نفر برسد، بعد برای آن‌ها بلیت گروهی تهیه می‌کردند. پس از استقبال در فرودگاه ترکیه، آن‌ها به ساختمان‌هایی در منطقه بیلیکدوزو در استانبول منتقل و در منازلی شبیه خوابگاه اسکان داده می‌شدند.

آریا غلامی‌پور، یکی از قربانیان، با بیان این که ۴۵ هزار دلار از او کلاه‌برداری شده است، گفت: «به ما گفتند بخشی از پولی که داده‌ایم به روسای دانشگاه‌ها داده می‌شود.»

بر اساس این گزارش، پیش از این برخی از اعضای این باند در ایران بازداشت شده بودند و پس از این دستگیری‌ها، سایر اعضای باند به ترکیه گریختند.

به قربانیان وعده تحصیل بدون آزمون ورودی در دانشگاه‌های معتبر در آنکارا، استانبول و ازمیر در رشته‌های پرطرفداری مثل پزشکی داده می‌شد.

همچنین اعضای باند به خانواده دانشجویان نیز وعده دریافت اقامت می‌دادند اما وقتی آنان به دانشگاه مراجعه می‌کردند، متوجه می‌شدند هیچ ثبت‌نامی برای آن‌ها نشده است، حتی مجوز اقامت هم ندارند و در واقع به طور غیرقانونی در ترکیه به سر می‌بردند.

خلیل سلوکی، پدر دو تن از قربانیان، در گفت‌وگو با دمیرورن، با بیان این که برای فرزندانش الناز و سالار، ۱۰۰ هزار دلار به این باند پرداخت کرده است، از مقامات ترکیه درخواست حمایت کرد و گفت که به دستگاه قضایی ترکیه اعتماد دارد.

به گفته وکیل ۱۳ تن از قربانیان این پرونده، آن‌ها پس از دو سال، دچار شوک بزرگی شدند و سه تا چهار سال از عمرشان هدر رفته است.

او تاکید کرد بسیاری از خانواده‌های قربانی در این پرونده، تمام پس‌انداز خود را از دست داده‌اند.

دستگاه دادگستری ترکیه برای ۱۷ متهم این پرونده مجازات حبس از ۷۲ تا ۲۴۰ سال درخواست کرده است.

هفت نفر از اعضای این باند بازداشت شده‌اند، هشت نفر فراری هستند و دو نفر هم با شرط کنترل قضایی آزاد شده‌اند.

ابراهیم شاهین، یکی از وکلای این پرونده، با بیان این که دادگاه کیفرخواست را پذیرفته و شاکیان منتظر اولین جلسه دادگاه هستند، گفت: «متهمان به اتهام کلاه‌برداری حرفه‌ای و سازمان‌یافته محاکمه خواهند شد. با توجه به درخواست دادستان، برای متهمان بیش از ۲۰۰ سال حبس پیش‌بینی می‌شود. این پرونده هم بُعد سازمان‌یافته دارد و هم شامل کلاه‌برداری حرفه‌ای است.»

ترکیه یکی از مقاصد اصلی دانشجویان ایرانی به‌شمار می‌رود.

بر اساس داده‌های شورای آموزش عالی ترکیه (YoK) در سال تحصیلی ۲۰۲۲ - ۲۰۲۳، نزدیک ۲۳ هزار دانشجوی ایرانی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در ترکیه تحصیل کرده‌اند.

خبرهای بیشتر

شنیداری