هشدار آتش‌نشانی درباره احتمال تکرار حادثه پلاسکو به دلیل تبدیل اماکن تجاری به انبار

یکشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۳۰

قدرت الله محمدی، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی تهران در سالگرد حادثه پلاسکو گفت یکی از دلایل آن حادثه، تبدیل فضای نمایشگاهی پلاسکو به «انباری از مواد نفتی» بود. او هشدار داد هم اکنون بخشی از پایتخت به انبار کارگاه‌های تولیدی تبدیل شده است.

همزمان با سالروز آتش سوزی در ساختمان پلاسکوی تهران، محمدی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد ساختمان‌های دولتی پایتخت ایمنی ندارند تاکید کرد هیچ بودجه‌ای هم برای ایمن سازی آنها اختصاص نمی یابد.

محمدی با اشاره به آتش سوزی ساختمان پلاسکو که در سال ۱۳۹۵ رخ داد، تاکید کرد اگر ضوابط ایمنی در ساختمان پلاسکو رعایت می‌شد، آن ساختمان هنوز پابرجا بود.

به گفته مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهر تهران، علاوه بر ایمنی، در تهران استفاده نامتناسب از اماکن، خود خطری بالقوه است. به گفته او ساختمان پلاسکو برای استفاده نمایشگاهی ساخته شده بود، اما در زمان حادثه، عملا به انباری از مواد نفتی تبدیل شده بود.

مهرماه ۱۴۰۳، در آتش‌سوزی بازار شادآباد تهران، سه نفر کشته، هفت نفر به شدت مجروح و ۲۰۰ مغازه در آتش سوختند.

او در مثالی دیگری با اشاره به حادثه آتش سوزی در بازار آهن شادآباد، گفت: «در شادآباد مغازه‌ای با ۲۰۰ هزار اسپری گاز وجود داشت، در آن حادثه اسپری‌ها منفجر و به اطراف پرتاب می‌شد.»

مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهر تهران با بیان اینکه روزانه ۹۰۰ کامیون در تهران تخلیه بار دارند که اجناس آن از تهران به سایر نقاط کشور توزیع می‌شود، گفت: «بخشی از شهر تهران به انبار و کارگاه‌های تولیدی تبدیل شده در حالی که باید برای آنها شهرک‌های صنعتی ایجاد شود.»

ایمنی از ترس پلمب

جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش نشانی نیز با بیان اینکه حادثه پلاسکو برای ما یک دانشگاه بود، اما از آن عبرت نگرفتیم، اظهار کرد: «حوادثی مانند کلینیک سینا اطهر و متروپل آبادان نشان داد از حادثه پلاسکو درس عبرت نگرفته‌ایم.»

جلالی با اشاره به کاهش تعداد ساختمان‌های ناایمن از ۱۲۹ به ۶۸ ، گفت علت این کاهش از روی ارادت به فرهنگ ایمنی نبود بلکه ورود دستگاه قضا و استفاده از اختیارات قانونی این نهاد مانند پلمب بود که مالکان را ملزم به ایمن‌سازی کرد.

خبرهای بیشتر

شنیداری