۲ زن بهائی و ۷ شهروند دیگر در یک پرونده مشترک به حبس و جزای نقدی محکوم شدند

جمعه ۱۴۰۳/۰۸/۰۴

سوزان عیدمحمدزادگان و نیوشا بدیعی‌ثابت، دو شهروندان بهائی با حکم دادگاه انقلاب بابل هر یک به پنج سال حبس و ۱۸ ماه ممنوعیت از هر گونه فعالیت آموزشی و پرورشی محکوم شدند. در این پرونده، هفت شهروند غیربهائی نیز هر کدام به شش ماه حبس و ۲۴ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شدند.

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، این حکم ۳۰ مهر از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب بابل صادر و روز دوم آبان به ۹ متهم این پرونده ابلاغ شده است.

طبق این حکم، سوزان عیدمحمدزادگان و نیوشا بدیعی‌ثابت با اتهام «فعالیت آموزشی و یا تبلیغی انحرافی مغایر و یا مخل به شرع مقدس اسلام»، هر کدام به پنج سال حبس و ۱۸ ماه ممنوعیت از هر گونه فعالیت آموزشی و پرورشی محکوم شدند.

زهرا شفیع‌زاده، رقیه حاجی‌محمدی‌امیری، آزادی نویدی، فائزه ممقانیان، نسرین اقبالی قاضی‌جهانی، سیدحسین حسینی‌کوچک‌سرائی و علیرضا سراجیان‌طلبرستانی، هفت متهم دیگر این پرونده هر یک با اتهام «مشارکت در فعالیت تبلیغی و آموزش بهائی»، به شش ماه حبس و ۲۴ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شدند.

۲۹ مهر نیز دادگاه انقلاب اصفهان در حکمی یگانه آگاهی، ندا بدخش، پرستو حکیم، نگین خادمی، یگانه روح‌بخش، آرزو سبحانیان، مژگان شاهرضایی، شانا شوقی‌فر، ندا عمادی و بهاره لطفی، ۱۰ زن بهائی را مجموعا به ۹۰ سال حبس و ۹۰۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم کرد.

به دنبال صدور این حکم، ۱۸ گزارشگر ویژه سازمان ملل در نامه‌ای مشترک از افزایش اقدامات جمهوری اسلامی در «هدف قرار دادن سیستماتیک» زنان بهائی به شدت ابراز نگرانی کردند.

اکنون اسناد رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهد پرونده دو شهروند بهائی و هفت متهم دیگر در پی گزارش اداره اطلاعات شهرستان بابل مبنی بر اینکه شماری از شهروندان بهائی در قالب برگزاری کلاس‌های روانشناسی در مهدکودک‌های بابل اقدام به ترویج بهائیت کرده‌اند، گشوده شده است.

در بخشی از این حکم آمده که به دنبال رهنمودهای علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، برای برخورد با محافل بهائی، ضرورت برخورد با بهائیان در ایران مشخص شده است.

در حکم صادر شده آمده که ماموران وزارت اطلاعات با بازرسی از مهدکودک‌ها کتاب‌هایی که نویسندگان آن‌ها بهائی هستند را کشف و دادگاه با استناد به آموزش همین کتاب‌ها اقدام به صدور حکم برای این شهروندان کرده است.

در این حکم آمده که عیدمحمدزادگان و بدیعی‌ثابت خود از شهروندان بهائی هستند که به عنوان استاد یا مشاور در کلاس‌های آموزشی برای والدین به تدریس پرداخته‌اند و هفت تن دیگر از شهروندان غیربهائی و مدیران مهدکودک هستند.

دادگاه در حکم خود از کتاب‌های تالیف و ترجمه نویسندگان بهائی از جمله کیوان و کامران رحیمیان و فاران حسامی، به عنوان مواردی در دوره‌های آموزشی تدریس شده‌اند، نام برده است.

یک منبع آگاه از جزئیات پرونده این شهروندان در این باره به ایران‌اینترنشنال گفت: «این کتاب‌ها تنها به موضوعاتی همچون آموزش کنترل خشم و آموزش ارتباط بدون خشونت پرداخته‌اند و ارتباطی با مسائلی در حکم صادر شده به آن‌ها اشاره شده ندارند.»

کتاب‌های «ارتباط بدون خشونت، زبان زرافه و چی چی کلاغ» و برگزاری کارگاه‌های آموزشی با عنوان «تربیت جنسی برای والدین»، «مهارت‌های زندگی» و «آموزش ارتباط بدون خشونت»، از جمله مواردی که در حکم صادر شده به آن‌ها اشاره شده است.

اشاره به سند ۲۰۳۰ برای صدور حکم

در قسمت دیگری از حکم صادر شده آمده است: «در برخی مهدکودک‌ها اهداف سند ۲۰۳۰ دنبال شده که با نگاه سکولار و لیبرال به حقوق کودک، آموزش و پرورش، زن و خانواده پرداخته است.»

در حکم صادر شده آمده که «هدف این سند منع تبعیض جنسیتی است و به عنوان نمونه موسسه فرهنگی ورزشی باران و مهدکودک سرزمین شادی‌ها، دختران و پسران نوجوان و نونهال را به صورت شب‌مانی و شنا در دریا دور هم جمع می‌کردند» و دادگاه این موضوع را «فعالیت آموزشی و تبلیغی انحرافی مغایر با شرع مقدس اسلامی» و «بزهکاری محرز» تلقی کرده است.

سند ۲۰۳۰ یونسکو که سپتامبر ۲۰۱۵ در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، برای دگرگون کردن و توسعه پایدار جهان تا سال ۲۰۳۰ به تصویب رسید، شامل اهدافی در زمینه برابر‌ی‌های آموزشی و جنسیتی و همچنین مبارزه با فقر و رعایت قوانین محیط زیستی است.

خامنه‌ای این سند را مروج «سبک زندگی فاسد غربی» خوانده و گفته است: «در نظام جمهوری اسلامی پذیرش چنین سندی، معنا ندارد.»

سوزان عیدمحمدزادگان و نیوشا بدیعی‌ثابت

عیدمحمدزادگان و بدیعی‌ثابت ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ به دست نیروهای امنیتی در بابل بازداشت و ۲۰ شهریور با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند.

ایران‌اینترنشنال اسفند ۱۴۰۲ در گزارشی به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده این شهروندان بهائی نوشت که عیدمحمدزادگان برای آموزش در کلاس‌های ارتباط بدون خشونت و بدیعی‌ثابت برای آموزش تربیت جنسی به کودکان و والدین و داشتن کلاس ارتباط بدون خشونت بازداشت شدند.

بهائیان بزرگ‌ترین اقلیت دینی غیرمسلمان ایران هستند که از زمان انقلاب سال ۱۳۵۷ به‌طور سیستماتیک هدف آزار و اذیت قرار گرفته‌اند.

فشارهای جمهوری اسلامی بر بهائیان در ایران طی ماه‌های گذشته شدت گرفته است.

جامعه جهانی بهائی، دوم مهر ماه در بیانیه‌ای با اشاره به وعده‌های مسعود پزشکیان، رییس دولت چهاردهم، برای احترام به حقوق تمامی اقلیت‌های قومی و دینی در کشور، نوشت که بهائیان همچنان در ایران هدف آزار و اذیت قرار می‌گیرند.

منابع غیررسمی می‌گویند بیش از ۳۰۰ هزار شهروند بهائی در ایران زندگی می‌کنند.

قانون اساسی جمهوری اسلامی تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی‌ را به رسمیت می‌شناسد.

خبرهای بیشتر

شنیداری