فرد «زندانی» در گزارشی از سی‌ان‌ان، افسر اطلاعات نیروی هوایی سوریه بود

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۹/۲۷

یک رسانه راستی‌آزمایی سوری اعلام کرد مردی که هفته گذشته در گزارش کلاریسا وارد، خبرنگار ارشد بین‌المللی سی‌ان‌ان، خود را زندانی معرفی کرد، در واقع افسر اطلاعات نیروی هوایی سوریه بوده است. سی‌ان‌ان این موضوع را تایید کرد.

در گزارش خبرنگار سی‌ان‌ان از یک زندان در سوریه، مردی که خود را عادل حربل معرفی کرد، گفت که سه ماه در بازداشت به سر برده و در مورد تماس‌های تلفنی‌اش به دست نیروهای اطلاعات نظامی سوریه بازجویی شده است.

او گفت پس از بازداشت با آمبولانس هلال احمر به زندان منتقل شده است.

خبرنگار سی‌ان‌ان در این گزارش گفت: «این پایان یک فصل تاریک برای او (مرد زندانی) و تمام سوریه است.»

اما نتایج راستی‌آزمایی‌های وب‌سایت «وریفای سوریه» نشان داد نام فردی به اسم «عادل حربل» در ثبت سوابق عمومی وجود ندارد و هویت واقعی این شخص سلامه محمد سلامه، معروف به ابو حمزه است که به‌عنوان ستوان یکم در اطلاعات نیروی هوایی سوریه فعالیت می‌کرده است.

به گزارش وریفای سوریه، بازداشت این افسر به دلیل اختلاف با یکی از مقامات ارشد بر سر تقسیم سود حاصل از اموال مصادره شده صورت گرفته است.

ابو حمزه همچنین به مشارکت در عملیات نظامی علیه غیرنظامیان، بازداشت‌های خودسرانه و قتل جوانان در حمص متهم شده است.

انتشار این گزارش از سوی سی‌ان‌ان واکنش‌های منفی و انتقادات زیادی به دنبال داشته است.

منتقدان، کلاریسا وارد و شبکه سی‌ان‌ان را به «نمایش‌گرایی و ارائه گزارشی غیرواقعی» متهم کرده‌اند.

در پاسخ به این انتقادات، سی‌ان‌ان هر گونه صحنه‌سازی را رد و اعلام کرد بر اساس تصویری که دوشنبه ۲۶ آذر به دست این رسانه رسیده، هویت واقعی این مرد که گفته می‌شود یک ستوان در اداره اطلاعات نیروی هوایی رژیم بشار اسد بوده، سلامه محمد سلامه است.

سی‌ان‌ان در گزارش جدید خود نوشت یکی از ساکنان محله بیادا در حمص عکسی به این رسانه داده که گفته می‌شود مربوط به همان مرد است.

این رسانه آمریکایی اعلام کرد داده‌های نرم‌افزار‌های تشخیص چهره نشان می‌دهد که میان عکس دریافتی و فردی که از زندان آزاد شده، ۹۹ درصد شباهت وجود دارد.

با سقوط رژیم اسد، درهای زندان‌های سوریه از جمله زندان نظامی صیدنایا که سازمان عفو بین‌الملل سرکوب بی‌رحمانه، شکنجه‌های وحشیانه و اعدام‌های دسته‌جمعی را در آن‌جا مستندسازی کرده است، یک‌شنبه ۱۸ آذر گشوده‌ شد و شمار بسیاری از زندانی‌های سیاسی و عقیدتی، پس از سال‌ها بی‌خبری آزاد شدند.

گاردین در گزارشی به باز شدن در زندان‌ها در شهرهای مختلف سوریه پرداخت و نوشت که بسیاری از این افراد از مردان و زنان گرفته تا کودکان، تنها به جرم انتقاد از حکومت زندانی شده‌ بودند و حالا پس از مدت‌ها دوری، به آغوش خانواده‌هایشان بازمی‌گردند.

خبرهای بیشتر

شنیداری