تیک‌تاک از دسترس کاربران در آمریکا خارج شد

یکشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۳۰

چند ساعت پیش از پایان مهلت تعیین‌شده برای بایت‌دنس، شرکت مادر تیک‌تاک و مستقر در چین برای فروش دارایی‌های این اپلیکیشن در ایالات متحده، دسترسی به تیک‌تاک برای کاربران در آمریکا غیرممکن شد.

فعالیت تیک‌تاک شامگاه شنبه و پیش از اجرای قانونی که فعالیت آن را در ایالات متحده ممنوع می‌کند، در این کشور متوقف و از فروشگاه‌های اپلیکیشن اپل و گوگل ناپدید شد.

همچنین پیامی از سوی این اپلیکیشن به کاربرانی که سعی در استفاده از آن را در شامگاه شنبه شب داشتند ارسال شد.

در این پیام آمده است: «قانونی برای ممنوعیت تیک‌تاک در ایالات متحده وضع شده که متأسفانه بدان معناست در حال حاضر نمی توانید از تیک‌تاک استفاده کنید.»

این پیام می‌افزاید: «ما خوش‌شانس هستیم که رییس جمهور ترامپ اعلام کرده که با ما در مورد راه‌حلی برای بازگرداندن تیک‌تاک پس از روی کار آمدنش همکاری خواهد کرد. لطفا با ما همراه باشید.»

این پلتفرم ۱۷۰ میلیون آمریکایی، معادل تقریبا نیمی از جمعیت آمریکا را جذب خود کرده و موجب راه‌اندازی کسب‌وکارهای کوچک شده است.

طبق قانونی که کنگره آمریکا در ماه آوریل به تصویب رساند و از روز یکشنبه به اجرا درمی‌آید، اگر بایت‌دنس، شرکت مادر تیک‌تاک، سهام این شبکه اجتماعی را در آمریکا تا قبل از این تاریخ نفروشد، دسترسی به تیک‌تاک در آمریکا باید مسدود باشد.

تیک‌تاک از دیوان عالی خواسته بود در جلسه‌ای دلایل این شبکه اجتماعی علیه این قانون را بررسی کند.

ترامپ مخالف مسدود شدن این برنامه است و به ان‌بی‌سی گفته که تمدید ۹۰ روزه این مهلت، کاری است که به احتمال زیاد انجام خواهد شد.

او گفت: «اگر تصمیم بگیرم این کار را انجام دهم، احتمالا روز دوشنبه آن را اعلام خواهم کرد.»

در روزهای اخیر، دو قانونگذار دموکرات آمریکایی از کنگره و جو بایدن رییس‌جمهور آمریکا خواسته بودند تا مهلت تعیین شده برای بایت‌دنس را تمدید کنند.

سناتور ادوارد مارکی گفت که قصد دارد قانونی را برای به تعویق انداختن این مهلت مطرح کند.

مارکی گفت: «این ممنوعیت یک اکوسیستم اطلاعاتی و فرهنگی منحصربه‌فرد را از بین می‌برد و ابزار بیان میلیون‌ها نفر را در این فرآیند از بین می‌برد.»

او افزود: «ممنوعیت تیک‌تاک عواقب جدی را بر میلیون‌ها آمریکایی تحمیل می‌کند که برای ارتباطات اجتماعی و معیشت اقتصادی خود به این برنامه وابسته هستند. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم این اتفاق بیفتد.»

رو خانا، یک قانونگذار دموکرات دیگر نیز از بایدن و ترامپ خواست که این ممنوعیت را متوقف کنند تا ۱۷۰ میلیون آمریکایی آزادی بیان خود را از دست ندهند.

او گفت: «اگر این ممنوعیت اجرا شود، راه معیشت میلیون‌ها آمریکایی مسدود خواهد شد.»

متهم شدن چین به استفاده از اینفلوئنسرها برای تبلیغ سیاست‌های خود

این در حالی است که در فروردین‌ماه، آسوشیتدپرس پس از انجام تحقیقاتی مفصل گزارشی منتشر کرد که بر اساس آن، دولت چین با معرفی روزنامه‌نگاران وابسته به رسانه‌های دولتی به عنوان بلاگر و اینفلوئنسر سعی دارد پیام‌هایش را از طریق آنها به جهان و به ویژه به جوانان برساند.

شبکه اینفلوئنسرها به پکن این امکان را می‌دهد که به راحتی برای کاربران بی‌اطلاع اینستاگرام، فیس‌بوک، تیک تاک و یوتیوب در سراسر جهان تبلیغات کند.

بر اساس تحقیقات شرکت می‌بورو (Miburo ) که عملیات پخش اخبار جعلی خارجی را ردیابی می‌کند، دست‌کم ۲۰۰ اینفلوئنسر را شناسایی شده‌اند که یا با دولت چین یا با رسانه‌های دولتی آن ارتباط دارند و به ۳۸ زبان مختلف فعالیت می‌کنند.

علاقه چین به بهره‌گیری از اینفلوئنسرها در ماه دسامبر بیشتر فاش شد.

بر اساس شواهدی موجود کنسولگری چین در نیویورک ۳۰۰ هزار دلار به شرکت ویپی‌مدیا نیوجرسی برای استخدام اینفلوئنسرها پرداخت کرده تا پیام‌های مورد نظر چین را در صفحه‌های اینستاگرام و تیک تاک خود در طول المپیک پکن، منتشر کنند؛ از جمله پست کردن محتوایی که در آن کار چین در مورد تغییرات آب و‌هوایی را برجسته می‌کند.

خبرهای بیشتر

شنیداری