حماس خواستار امتیازات بیشتر در قبال آزادی ۱۱ گروگان مرد اسرائیلی شد

یکشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۰۲

رسانه‌ها از تکمیل ۹۰ درصد از جزئیات توافق آتش‌بس موقت در غزه و درخواست اسرائیل برای افزودن ۱۱ گروگان جدید به فهرست گروگان‌هایی که قرار است آزاد شوند، خبر دادند.حماس در ازای آزادی این ۱۱ گروگان خواستار امتیازات بیشتری شده است.

شبکه الغد مصر خبر داد که اسرائیل خواستار افزودن نام ۱۱ گروگان به فهرست گروگان‌هایی شده که قرار است در مرحله اول توافق آتش‌بس احتمالی آزاد شوند.

بر اساس این گزارش، در مرحله اول توافق احتمالی ۲۵۰ زندانی فلسطینی در ازای گروگان‌های کودک، پنج سرباز زن و گروگان‌های مسن و بیمار آزاد خواهند شد.

بر اساس این گزارش، اسرائیل در مرحله اول درخواست آزادی ۳۴ گروگان از جمله ۱۱ گروگان به عنوان سرباز را کرده است. حماس همه مردان در سن جنگ اسرائیل را به عنوان سرباز طبقه بندی می‌کند.

حماس در قبال آزادی این ۱۱ نفر خواستار آزادی تعداد بیشتری از زندانیان فلسطینی شده است.

دیگر زمینه‌های مورد بحث شامل بازگشایی گذرگاه مرزی رفح بین غزه و مصر، خروج احتمالی نیروهای اسرائیلی از کریدور نتزاریم و بازگشت غیرنظامیان غزه به شمال نوار غزه با بازرسی است.

همچنین مذاکراتی در مورد عقب‌نشینی تدریجی اسرائیل از کریدور فیلادلفی در مرز غزه و مصر در حال انجام است. بنیامین نتانیاهو پیش از این اعلام کرده که ارتش اسرائیل در این کریدور باقی خواهد ماند.

نخست وزیر اسرائیل جمعه گفته بود که تنها با توقف موقت جنگ برای آزادی گروگان‌ها موافق است.

با این حال پس از آتش‌بس در لبنان و سقوط بشار اسد امیدها برای آتش‌بس در غزه افزایش یافته است.

بی‌بی‌سی به نقل از یک مقام فلسطینی نوشت که ۹۰ درصد از جزئیات توافق آتش‌بس موقت و آزادی گروگان‌های اسرائیلی در برابر زندانیان امنیتی فلسطینی تکمیل شده است.

در همین حال یک مقام اسرائیلی به روزنامه یدیعوت آحارونوت گفت: «در حال پیشرفت به دستیابی یک توافق جزئی [با حماس] هستیم که شامل آزادی همه گروگان‌ها از غزه نمی شود.»

حماس روز شنبه اعلام کرده بود که اگر بنیامین نتانیاهو شروط جدیدی مطرح نکند، امکان دستیابی به توافق از هر زمان دیگری بیشتر شده است.

مذاکرات آتش‌بس روز جمعه با حضور سه گروه حماس، جهاد اسلامی و جبهه خلق برای آزادی فلسطین در قاهره و با میانجی‌گری آمریکا، مصر و قطر و به طور غیرمستقیم با اسرائیل برگزار شد.

خبرهای بیشتر

شنیداری