تظاهرات حوثی‌های یمن در حمایت از فلسطین، صنعا، ۱۴ دی‌ماه

ارتش یمن: پس از تضعیف گروه‌های نیابتی، ایران حمایت از حوثی‌ها را تشدید کرده است

شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۱۵

عبدالباسط البحر، سخنگوی ارتش یمن، اعلام کرد جمهوری اسلامی پس از تضعیف گروه‌های نیابتی خود در منطقه، ارسال تسلیحات بیشتر به حوثی‌های یمن را در دستور کار قرار داده است.

او شنبه ۱۵ دی‌ماه در مصاحبه با روزنامه تلگراف هشدار داد جمهوری اسلامی به اندازه‌ای سلاح در اختیار حوثی‌ها قرار داده که این گروه می‌تواند «برای سال‌ها» به حملات خود علیه کشتی‌رانی بین‌المللی و اسرائیل ادامه دهد.

مدت کوتاهی پس از آغاز مناقشه حماس و اسرائیل، حوثی‌ها حملات خود را به کشتی‌های بین‌المللی در دریای سرخ، تنگه باب‌المندب و خلیج عدن آغاز کردند و امنیت دریانوردی را در منطقه در طول ماه‌‎های گذشته به خطر انداختند. دامنه این حملات حتی به اقیانوس هند نیز کشیده شده است.

حوثی‌ها همچنین بارها کوشیده‌اند خاک اسرائیل را هدف قرار دهند. وب‌سایت خبری تایمز اسرائیل دوم دی‌ماه نوشت حوثی‌ها در یک سال گذشته بیش از ۲۰۰ موشک و ۱۷۰ پهپاد به سوی اسرائیل شلیک کرده‌اند.

در یک نمونه، حمله موشکی حوثی‌ها به شهر رامات گان اسرائیل در بامداد ۲۹ آذر ۱۱ میلیون دلار خسارت بر جای گذاشت.

سخنگوی ارتش یمن با اشاره به تشدید حملات حوثی‌ها به اسرائیل و کشتی‌های بین‌المللی در دو هفته گذشته هشدار داد این اقدامات به‌روشنی نشان می‌دهد جمهوری اسلامی پس از تضعیف حماس و حزب‌الله و همچنین سقوط حکومت اسد، در حال افزایش پیشتیبانی خود از حوثی‌ها است.

البحر افزود: «ایران به‌طور مداوم قطعات سلاح، به‌ویژه پهپادها و موشک‌ها، را [به یمن] قاچاق می‌کند و این قطعات در داخل کشور مونتاژ می‌شوند. اگرچه نمی‌توان تعداد دقیقی را مشخص کرد، اما بر اساس عملیات‌های حوثی‌ها، به نظر می‌رسد که این تجهیزات در حجم بالایی تامین شده‌اند و ذخایر آن‌ها می‌تواند تا سال‌ها دوام بیاورد.»

ارتش یمن به حکومت قانونی و مشروع این کشور وفادار است که در مجامع بین‌المللی به رسمیت شناخته می‌شود.

مقام‌های جمهوری اسلامی در ماه‌های اخیر بارها بر ادامه حمایت تهران از «محور مقاومت» تاکید کرده‌اند.

محور مقاومت عنوانی است که مقام‌های جمهوری اسلامی و رسانه‌های وابسته به آن برای گروه‌های مسلح مورد حمایت تهران در منطقه، نظیر حماس، حزب‌الله، حشد شعبی و حوثی‌ها استفاده می‌کنند.

شلیک موشک حوثی‌های یمن به سوی اسرائیل، ۲۸ آذر

روزنامه تلگراف در ادامه گزارش خود نوشت از آغاز کریسمس، حوثی‌ها شش بار با موشک اسرائیل را هدف قرار داده‌اند. در سوی مقابل، اسرائیل، آمریکا و بریتانیا نیز اخیرا چندین حمله هوایی را علیه زیرساخت‌های این گروه مورد حمایت تهران به انجام رسانده‌‌اند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، دوم دی‌ماه در پیامی ویدیویی تاکید کرد سرنوشتی مشابه حماس و حزب‌الله، در انتظار حوثی‌های یمن خواهد بود.

با این حال، یک منبع اطلاعاتی اسرائیلی به تلگراف گفت این کشور برای جمع‌آوری اطلاعات درباره حوثی‌ها با دشواری‌هایی روبه‌رو است زیرا اسرائیل پیش از حمله هفتم اکتبر، حوثی‌ها را تهدیدی جدی علیه امنیت خود تلقی نمی‌کرد و اکنون روند جمع‌آوری اطلاعات «از صفر» آغاز شده است.

او گفت: «همیشه بر این باور بودیم که حوثی‌ها تهدیدی برای اسرائیل نیستند، بلکه بیشتر به آمریکا، عربستان سعودی و امارات متحده عربی مربوط می‌شوند.»

این منبع اطلاعاتی اسرائیلی با اشاره به مشکلات موجود افزود: «به دلیل نبود مرز و فاصله زیاد [میان اسرائیل و یمن]، گزینه‌های انسانی محدود است. با این حال، قبایل متعددی وجود دارند و همچنین دولت مشروع یمن که با آن‌ها همکاری داریم، اطلاعات بسیار مفیدی را با ما به اشتراک می‌گذارند.»

حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی از سال ۲۰۱۴ کنترل صنعا، پایتخت یمن، را در دست دارند.

خبرهای بیشتر

شنیداری