حضور سپاه و نهادهای حکومتی با نام‌های جدید در جشنواره دولتی فیلم فجر

پنجشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۲۰

اسامی فیلم‌های بخش مسابقه جشنواره دولتی فیلم فجر اعلام شد. از مجموع ۳۷ فیلم و انیمیشن این جشنواره، دست‌کم ۱۶ اثر با سرمایه و حمایت مالی نهادهای حکومتی از سپاه پاسداران تا حوزه هنری تولید شده است.

منوچهر شاهسواری، دبیر چهل و سومین دوره این جشنواره که بهمن‌ماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد، فهرست ۳۳ فیلم سینمایی و چهار انیمیشن راه یافته به بخش مسابقه این رویداد را اعلام کرد.

دو فیلم «اسفند» و «خدای جنگ» در این فهرست متعلق به سازمان سینمایی اوج، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. در بخش انیمشن هم سپاه با انیمیشن «افسانه سپهر» در جشنواره حضور دارد. این کار را مجموعه فرهنگی رسانه‌ای مهوا تولید کرده که آذرماه ۱۴۰۲ با حضور حسین سلامی، فرمانده کل سپاه افتتاح شد.

انیمیشن «پسر دلفینی ۲»، که نسخه اولیه آن را سازمان سینمایی اوج تهیه کرده بود، امسال نام سرمایه‌گذار خود را تغییر داده است.

حوزه هنری انقلاب اسلامی، زیر مجموعه سازمان تبلیغات اسلامی، نهاد زیر نظرعلی خامنه‌ای هم از طریق سازمان سینمایی سوره، با سه فیلم «اشک هور»، «تاکسی درمی» و «ناتور دشت» در این رویداد شرکت کرده است.

موسسه تصویرشهر، زیرمجموعه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، که اعضای هیات امنای آن را رهبر جمهوری اسلامی تعیین می‌کند، با فیلم «مرد آرام»، در این فهرست حضور دارد.

موسسه «شهید آوینی» که مهدی طائب رئیس قرارگاه سایبری عمار، یک تشکیلات سیاسی حکومتی، عضو هیات مدیره آن است و تولید سریال گاندو را در کارنامه دارد، با فیلم «بازی خونی» در این فهرست حضور دارد.

بنیاد سینمایی فارابی، وابسته به دولت جمهوری اسلامی، فیلم «زیبا صدایم کن» را که با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تولید کرده، به بخش مسابقه جشنواره حکومتی فجر ارسال کرده است.

انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، زیرمجموعه بنیاد فرهنگی روایت فتح که متعلق به سپاه پاسداران است هم با دو فیلم «پیشمرگ» و «شمال از جنوب غربی» در جشنواره دولتی فجر حضور دارد.

موسسه خیریه‌ای به نام «خیریه و غیر انتفاعی بهشت امام رضا» که رامبد جوان نیز از سال ۱۴۰۱ وارد هیات مدیره آن شده، فیلم «بچه مردم» را در بخش مسابقه شرکت داده است.

سازمان صدا و سیما با فیلم «موسی کلیم الله» در بخش مسابقه جشنواره حکومتی سال ۱۴۰۳ فجر شرکت کرده است.

پلتفرم شیدا، که پیشتر برخی رسانه‌ها آن را به محمد امامی، متهم پرونده فساد اقتصادی بانک سرمایه مرتبط دانسته بودند و با بانک گردشگری به طور مستقیم ارتباط دارد، با فیلم «آنتیک» در این جشنواره شرکت کرده است.

موسسه‌ای تازه تاسیس به نام «امام روح‌الله» که آبان‌ماه ۱۴۰۱ تاسیس شده است، فیلمی به نام «۱۹۶۸» را به جشنواره فرستاده است که داستان آن راجع به ماجرای بازی فوتبال ایران و اسرائیل در جام ملت های آسیا سال ۱۹۶۸ میلادی برابر ۲۱ اردیبهشت ۱۳۴۷است.

سپاه پاسداران و نهادهای وابسته به حکومت جمهوری اسلامی، تحت عناوین موسسات فرهنگی و هنری یا جمعیت‌های مردم نهاد، در سال‌های اخیر حضور پر رنگ‌تری در عرصه تولیدات سینمایی پیدا کردند.

در سال‌‎های اخیر، حضور پررنگ سازمان سینمایی اوج وابسته به سپاه پاسداران، مورد انتقاد بخشی از دست‌اندرکاران حوزه سینما قرار گرفته بود. مجموعه سپاه پاسداران، پس از اوج، با تاسیسات موسسات جدید با نام‌های متفاوت، همچنان حضور خود را در بازار تولیدات سینمایی حفظ کرده و به طور خاص، روی حوزه انیمیشن سرمایه گذاری کرده است.

چهل و سومین جشنواره حکومتی فیلم فجر تا ۲۲ بهمن‌ماه ۱۴۰۳، همزمان با سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، موسوم به «دهه فجر» برگزار می‌شود.

خبرهای بیشتر

شنیداری