پس از دستور اسرائیل، بیمارستان اروپایی‌ در خان یونس «کاملا خالی» شد

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۱۳

رییس سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد بیمارستان اروپایی در خان یونس پس از دستور اسرائیل برای ترک آن‌جا، کاملا خالی شده است. همزمان مقامات دولت آمریکا که پیشتر در انتقاد به شیوه مواجهه بایدن با جنگ غزه استعفا داده‌اند، رویکرد او در این باره را تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا خواندند.

تدروس آدهانوم گبریسوس چهارشنبه ۱۳ تیر با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «دیدن بیمارستان با ظرفیت ۶۵۰ تختخوابی از کار افتاده در زمانی که دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی ضروری است، ویرانگر است.»

به گفته مدیر سازمان بهداشت جهانی اکثر بیماران این بیمارستان به مرکز درمانی ناصر منتقل شدند که این مرکز نیز با ظرفیت کامل و کمبود تجهیزات پزشکی و دارو مواجه است.

تخلیه بیمارستان اروپایی پس از دستور اسرائیل برای تخلیه بخش‌هایی از خان یونس صورت گرفت و در نتیجه کادر درمان، بیماران و خانواده‌هایشان این بیمارستان را ترک کردند.

سازمان ملل اعلام کرده که بیش از ۲۵۰ هزار فلسطینی تحت‌تاثیر این فرمان قرار گرفته‌اند.

صالح الحمس، که ریاست بخش پرستاری بیمارستان را بر عهده دارد، پیشتر به واشنگتن پست گفته بود که این دستور از طریق تلفن به پزشکان و بیماران ابلاغ شد تا آنان وسایل را جمع و آنجا را ترک کنند.

واشینگتن‌پست افزود که در گذشته، سربازان اسرائیلی کارکنانی را که برای مراقبت از بیماران در بیمارستان باقی می‌ماندند، بازداشت می‌کردند.

این مقام بیمارستان اروپایی گفت که این بیمارستان تمام جراحی‌های برنامه‌ریزی شده را برای تخلیه ۴۰۰ بیمار خود لغو کرد.

برخی از بیماران پیاده به سمت بیمارستان ناصر رفتند، در حالی که برخی دیگر را «در حالی که بر تخت‌های بیمارستان بودند، خانواده‌هایشان مناقل کردند» و برخی دیگر با آمبولانس‌ها به آنجا انتقال یافتند.

به گزارش واشینگتن‌پست، برای بسیاری در خان یونس، دستور تخلیه‌ای که این هفته صادر شد، آخرین مورد از یک رشته طولانی جابجایی‌های اجباری بوده است.

بر اساس این گزارش، نشانه‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد بسیاری از هزاران نفری که از ترس تهاجم جدید اسرائیل به خان یونس گریخته‌اند، پس از ناتوانی در یافتن سرپناه جدید در بخش‌های شلوغ نوار غزه، دوباره به این شهر بازگشته‌اند.

این روزنامه همچنین به نامه سرگشاده‌ ۱۲ مقام سابق دولت و ارتش آمریکا پرداخته که پیش از این به دلیل چگونگی مواجهه دولت بایدن با جنگ از مقام خود استعفا داده بودند.

ار مقامات در نامه سرگشاده مشترکی که عصر سه‌شنبه منتشر شد، نوشتند که بحران انسانی در غزه «فاجعه‌بار و به سرعت در حال افزایش است.»

امضاکنندگان این نامه که قبلا در وزارت خارجه، کاخ سفید، ارتش و آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا کار می‌کردند، نوشته‌اند که سیاست ایالات متحده در قبال اسرائیل و غزه از زمان آغاز جنگ کنونی و حتی قبل از آن «به آسیب‌های انسانی عظیم یاری رسانده است».

به عقیده این افراد، این سیاست نتوانست به صلح و امنیت همه در خاورمیانه و به ویژه اسرائیل کمک کند.

آنها در نامه خود ناکید کرده‌اند: «سیاست دولت در غزه یک شکست و تهدیدی برای امنیت ملی ایالات متحده است.»

پیشتر گفته شده بود که استعفای این مقامات نشانه افزایش سطوح نارضایتی داخلی در نهادهای دولتی بر سر سیاست ایالات متحده در قبال اسرائیل از زمان شروع جنگ غزه است.

نویسندگان این نامه پیشنهادهایی برای تغییر سیاست بایدن در قبال اسرائیل ارائه داه‌اند و شش اقدامی را لیست کرده‌اند که به گفته آنها باید برای بهبود وضعیت اجرا شود.

از جمله این اقدامات پیشنهادی این‌که دولت ایالات متحده واحدهایی از نیروهای اسرائیلی را فاقد صلاحیت برای دریافت کمک‌های ایالات متحده بر اساس قوانین حقوق بشر اعلام کند.

آنها همچنین خواستار افزایش فوری بودجه و حمایت از کمک‌های بشردوستانه و بازسازی غزه و حمایت از اعتراضات غیرخشونت‌آمیز علیه جنگ در پردیس‌های دانشگاهی ایالات متحده شده‌اند.

خبرهای بیشتر

شنیداری