مقام سابق سوریه: روسیه مجوز استفاده از پایگاه‌ خود برای انتقال نیروهای ایرانی را نداد

یکشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۱۶

کامل صقر، مدیر سابق دفتر رسانه‌ای در ریاست جمهوری سوریه، گفت که روسیه به درخواست بشار اسد برای استفاده از پایگاه حمیمیم برای انتقال کمک‌های نظامی جمهوری اسلامی به ارتش سوریه پس از سقوط حلب، پاسخ نداد.

او در مصاحبه با با پادکست «المزیج» گفت که مقام‌های جمهوری اسلامی به اسد اطلاع دادند تضمینی مبنی بر انتقال هواپیماهای ایرانی به پایگاه هوایی حمیمیم و عبور از حریم هوایی عراق و سوریه دریافت نکرده‌اند.
به گفته صقر، پس از آن درخواست اسد برای صدور مجوز فرود هواپیماهای ایرانی در پایگاه حمیمیم با مقام‌های روسیه مطرح شد اما پاسخی به آن داده نشد.

مقام‌های روسیه و جمهوری اسلامی تاکنون به صورت مستقیم به این موضوع اشاره ای نکرده‌اند و تنها ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه، روز پنج‌شنبه، ۲۹ آذر، گفته بود که «پیش از این دوستان ایرانی می‌خواستند به آن‌ها کمک کنیم تا واحدهای خود را به خاک سوریه منتقل کنند، اکنون از ما خواسته‌اند که آن‌ها را از آنجا خارج کنیم.»

او افزوده بود که روسیه ۴ هزار جنگجوی جمهوری اسلامی را از سوریه خارج کرد.

خامنه‌ای روز ۲۱ آذر گفته بود که نیروهای جمهوری اسلامی امکانات را برای کمک به بشار اسد آماده کرده بودند اما آمریکا و اسراییل راه های هوایی و زمینی به سوریه را بسته بودند.

در همین حال کامل صقر گفت که جمهوری اسلامی به اسد اطلاع داده بود آمریکا تهدید کرده، هر هواپیمای ایرانی که از آسمان عراق عبور و به سمت پایگاه حمیمیم حرکت کند، سرنگون خواهد شد.
کامل صقر همچنین گفت که روسیه از اسد خواسته بود با اردوغان دیدار کند اما او این موضوع را رد کرده بود و این اقدام باعث ناخشنودی روسیه شد.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، نیز گفت که تهران بارها به بشار اسد توصیه کرده بود با ترکیه وارد مذاکره شود و همچنین پیشنهادهایی را برای اصلاحات سیاسی به دمشق ارائه کرده بود.

ترکیه که از مخالفان اسد حمایت می‌کرد، اولین کشور منطقه بود که وزیر خارجه خود را به دمشق فرستاد.

بشار اسد، رییس پیشین حکومت سوریه، ۲۶ آذر گفته بود که مایل به ترک سوریه نبوده اما روس‌ها او را از کشور خارج کردند.

رویترز نیز خبر داده بود که اسد ساعاتی پیش از فرار به مسکو جلسه‌ای با حدود ۳۰ فرمانده ارتش و نیروی امنیتی داشت و به آنها اطمینان داد که پشتیبانی نظامی روسیه در راه است.

مقام‌های روسیه نسبت به روابط خوب با حاکمان جدید دمشق و باقی ماندن پایگاه‌های این کشور در سوریه ابراز امیدواری کرده‌اند.

در همین حال سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، پنج‌شنبه ششم دی گفت که احمد الشرع، رهبر هیات تحریر الشام، روابط میان سوریه و روسیه را «طولانی‌مدت و استراتژیک» توصیف کرده و مسکو هم با این ارزیابی موافق است.

با این حال آنالنا بربوک وزیر خارجه آلمان روز جمعه ۱۴ دی در سفر به دمشق گفته بود که روسیه باید پایگاه‌های خود در سوریه را رها کند.

خبرهای بیشتر

شنیداری