پاپ فرانسیس در سخنرانی عید پاک خواستار آتش‌بس در غزه شد

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۱۲

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان که در میانه گمانه‌زنی‌ها درباره وضعیت جسمی‌اش در انظار عمومی ظاهر شد، در سخنرانی روز عید پاک که مهم‌ترین روز در تقویم مسیحی است، خواستار آتش‌بس فوری در غزه و آزادی همه گروگان‌های اسرائیلی شد.

پاپ فرانسیس روز یکشنبه ۱۱ فروردین در مراسم ویژه عید پاک در واتیکان شرکت کرد و در بالکن مرکزی کلیسای سنت پیتر نیز حاضر شد.

بر اساس گزارش رویترز، پاپ ۸۷ ساله در هفته‌های اخیر در وضعیت جسمی نامناسبی قرار داشت و مجبور شده بود سخنرانی‌های عمومی خود را محدود کند.

او روز جمعه شرکت در مراسم مذهبی ایستگاه‌های صلیب در رم را لغو کرد و به گمانه‌زنی‌ها در مورد وضعیت سلامتی خود دامن زد.

واتیکان اعلام کرد که این تصمیم برای حفظ سلامتی پاپ و با توجه به شب‌زنده‌داری شنبه و برگزاری مراسم عید پاک در روز یکشنبه اتخاذ شد.

با این حال، او با روحیه‌ای خوب در مراسم روز یکشنبه شرکت کرد.

کاتولیک‌ها روز عید پاک را به عنوان روزی که معتقدند عیسی پیامبر مسیحیان پس از به صلیب کشیده شدن، دوباره زنده شد و برخاست، جشن می‌گیرند.

رهبر آژانتینی کاتولیک‌های جهان با اشاره به بیش از دوازده کشور که اکنون درگیر جنگ هستند، خواستار آزادی گروگان‌های اسرائیلی، آتش‌بس فوری در غزه و ارسال کمک‌های بشردوستانه به این منطقه و همچنین تبادل کلی همه اسرا بین روسیه و اوکراین شد.

او در سخنرانی خود گفت: «چقدر رنج را در چشمان کودکان بیینیم، کودکان فراموش کرده‌اند در آن مناطق جنگی لبخند بزنند. کودکان با چشمان خود از ما می‌پرسند: چرا؟ چرا این همه مرگ؟ چرا این همه ویرانی؟ جنگ همیشه پوچ و یک شکست است.»

پاپ تاکید کرد: «اجازه ندهیم بادهای جنگ هر چه قوی‌تر به اروپا و مدیترانه بوزد. بیایید تسلیم منطق سلاح و تسلیح مجدد نشویم.»

پس از مراسم، پاپ فرانسیس برای خوشامدگویی به جمعیت به سمت وسیله نقلیه روباز خود رفت.

واتیکان اعلام کرده که حدود ۶۰ هزار نفر در مراسم عید پاک در واتیکان شرکت کردند.

پاپ فرانسیس تاکنون بارها خواستار پایان دادن به جنگ غزه شده و از تداوم آن ابراز تاسف کرده است.

پیام عید پاک پاپ به طور سنتی بر امور جهانی متمرکز است و او به نقاط جنگ‌زده دیگری از جمله اوکراین، سوریه، لبنان، ارمنستان و آذربایجان، هائیتی، میانمار، سودان، مناطق ساحل و شاخ آفریقا، کنگو و موزامبیک اشاره کرد.

او همچنین قاچاق انسان را محکوم و برای کسانی که از خشونت، گرسنگی و اثرات تغییرات اقلیمی در رنج هستند، ابراز همدردی کرد. پاپ به خانواده‌های قربانیان تروریسم در همه اشکال آن نیز تسلیت گفت.

پاپ سال گذشته تحت یک عمل جراحی قرار گرفت و از زمان سفرش به مارسی در جنوب فرانسه در ماه سپتامبر گذشته، سفری نداشته است.

او مجبور شد سفر خود به دوبی برای شرکت در کنفرانس سازمان ملل متحد درباره تغییرات اقلیمی در ماه دسامبر را به دلیل برونشیت لغو کند.

روز یکشنبه، وزارت امور دینی اندونزی اعلام کرد که او در تاریخ سوم سپتامبر آینده از این کشور عمدتا مسلمان بازدید خواهد کرد.

پیشتر پاپ بندیکت شانزدهم به دلیل مشکلات جسمی از مقام خود کناره‌گیری کرده بود.

اما پاپ فرانسیس در کتابی که به تازگی منتشر شده، تاکید کرده که اکنون «دلیل جدی» برای کناره‌گیری از سمت خود ندارد.

او با این حال، احتمال کناره‌گیری خود را به طور کامل رد نکرد و نوشت که این اقدام تنها در صورت «مشکلات فیزیکی جدی» قابل توجیه است.

خبرهای بیشتر

شنیداری