هیاتی از مصر برای پیگیری مذاکرات آتش‌بس غزه به اسرائیل می‌رود

جمعه ۱۴۰۳/۰۲/۰۷

رسانه‌‌های اسرائیلی و بین‌المللی گزارش دادند انتظار می‌رود یک هیات مصری روز جمعه به اسرائیل سفر کند تا مذاکرات متوقف شده در مورد آتش‌بس بین اسرائیل و حماس را که با آزادی گروگان‌ها در نوار غزه مرتبط است، از سر بگیرد.

یک منبع نزدیک به دولت مصر روز جمعه هشتم اردیبهشت به خبرگزاری فرانسه گفت هیات مصری قرار است در اسرائیل درباره «مسایل امنیتی» گفت‌وگو کند.

مصر در کنار قطر و آمریکا، یکی از سه کشور میانجی میان طرفین درگیری در جنگ غزه است.

به گفته رسانه‌های اسرائیلی، این هیات باید تلاش کند مذاکرات را از سر بگیرد تا توافقی برای آتش‌بس بین اسرائیل و حماس که شامل آزادی «ده‌ها» گروگان باشد، به امضا برسد.

وب‌سایت اسرائیلی والا به نقل از یک مقام ارشد اسرائیلی نوشت این گفت‌وگوها مربوط به پیشنهادی برای آزادی اولیه ۲۰ گروگان است که به عنوان موارد «بشردوستانه» تلقی می‌شوند.

به گزارش شبکه العربی، این موضوع همچنین در مورد حمایت از تلاش‌های مصر برای جلوگیری از حمله به رفح است.

غازی حمد، یکی از مقام‌های سیاسی حماس، مستقر در قطر، روز پنج‌شنبه به خبرگزاری فرانسه گفت که حمله به رفح به اسرائیل اجازه نمی‌دهد به آنچه می‌خواهد - یعنی از بین بردن حماس یا آزادسازی گروگان‌ها - دست یابد.

خبر گفت‌وگوی مصر و اسرائیل در روز جمعه پس از انتشار خبر برگزاری نشستی در عربستان سعودی در این زمینه است.

خبرگزاری بلومبرگ به نقل از منابع آگاه گزارش داد که عربستان سعودی قصد دارد روز دوشنبه هفته آینده میزبان نشستی برای گفت‌وگو درباره آینده غزه با مقام‌های خارجی از جمله آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا باشد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر اعلام کرده‌اند در صورت پذیرش مذاکرات بر سر تشکیل کشور فلسطین از سوی اسرائیل، مایل به کمک مالی به بازسازی غزه هستند.

جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا، از این طرح حمایت کرده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، می‌گوید حمله به رفح برای شکست حماس و آزادی گروگان‌ها، دو هدف اصلی عملیات اسرائیل در غزه، ضروری است.

پس از شش ماه و نیم حملات هوایی و نبرد زمینی در غزه، اسرائیل تخمین می‌زند که حماس دارای چهار گردان در رفح است.

هم‌زمان جمعیت زیادی از آوارگان و پناهندگان فلسطینی به این منطقه پناه آورده‌اند.

در شرایطی که سازمان‌های بین‌المللی نسبت به وضعیت انسانی در رفح هشدار داده‌اند، بارگیری کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه در کشتی‌های متعلق به ائتلافی موسوم به «ناوگان بین‌المللی آزادی» ادامه دارد.

این ناوگان با مشارکت حدود هزار فعال حقوق بشر از ۱۲ کشور جهان، پس از اتمام بارگیری و آمادگی‌های لازم، کشتی‌ها را به سوی غزه اعزام می‌کند.

بنیاد کمک‌های بشردوستانه ترکیه، هدف از تشکیل این ائتلاف را شکستن محاصره دریایی غزه عنوان کرده است.

خبرهای بیشتر

شنیداری