پلیس اسرائیل تجهیزات شبکه الجزیره را پس از تعلیق فعالیت‌های آن ضبط کرد

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۶

کابینه اسرائیل روز یک‌شنبه ۱۶ اردیبهشت شبکه الجزیره را تهدیدی علیه امنیت ملی این کشور دانست و به اتفاق آرا به تعلیق فعالیت‌های آن در اسرائیل رای داد. پس از این مصوبه، پلیس اسرائیل برای مصادره تجهیزات الجزیره وارد هتلی در اورشلیم شد که برنامه‌های این شبکه از آن پخش می‌شود.

شبکه الجزیره در اطلاعیه‌ای در شامگاه دوشنبه گفت «با وجود ممنوعیت از سوی اسرائیل» به گزارش‌ جنگ غزه ادامه خواهد داد و اتهامات اسرائیل را «تهمتی» توصیف کرد، که «به هر شکل قانونی موجود» با آن مبارزه می‌کند.

خبرگزاری رویترز نوشت تعلیق فعالیت‌های الجزیره مادامی که مناقشه غزه ادامه دارد، پابرجا خواهد بود.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در واکنش به این رویداد در ایکس نوشت: «شبکه تحریک‌آمیز الجزیره به زودی در اسرائیل تعطیل خواهد شد.»

شلومو کارهی، وزیر ارتباطات اسرائیل دستور داد مصوبه کابینه در خصوص تعلیق فعالیت‌های الجزیره فورا اجرا شود.

دولت اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرد تعطیلی دفاتر الجزیره در این کشور، مصادره تجهیزات پخش آن، تعلیق پخش کابلی و ماهواره‌ای این شبکه و مسدود کردن وب‌سایت‌های آن از جمله مواردی است که بر اساس مصوبه کابینه اسرائیل به اجرا در خواهد آمد.

در این بیانیه اشاره‌ای به فعالیت‌های الجزیره در نوار غزه نشده است.

با این حال، یک نماینده مجلس اسرائیل گفت الجزیره هنوز هم می‌تواند با پیگیری از طریق مراجع قضایی، از اجرای این مصوبه جلوگیری کند.

الجزیره که از سوی دولت قطر تامین مالی می‌شود، از منتقدان سرسخت عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه بوده و از زمان آغاز مناقشه کنونی، به صورت ۲۴ ساعته به پوشش اخبار این منطقه پرداخته است.

پارلمان اسرائیل ماه گذشته با تصویب قانونی، مجوز تعطیلی موقت آن دسته از شبکه‌های خبری خارجی را که «تهدیدی علیه امنیت ملی اسرائیل» به شمار می‌روند، صادر کرد.

بر اساس این قانون، کابینه امنیتی اسرائیل می‌تواند دفاتر الجزیره را به مدت ۴۵ روز تعطیل کند. این تعطیلی قابل تمدید خواهد بود.

بدین ترتیب، نتانیاهو می‌تواند دست‌کم تا آخر ماه ژوییه (اوایل مرداد) مانع از فعالیت این شبکه در اسرائیل شود.

الجزیره اقدام دولت اسرائیل برای تعطیلی فعالیت خود در این کشور را یک «اقدام مجرمانه» خواند و محکوم کرد. این شبکه هشدار داد که «سرکوب مطبوعات آزاد توسط اسرائیل مخالف قوانین بین‌المللی و بشردوستانه است.»

الجزیره پیش‌تر اتهام‌ها علیه خود را رد کرده و گفته بود هدف اسرائیل از تعطیلی این شبکه «ساکت کردن» آن است.

در ماه‌های اخیر و پس از آغاز مناقشه غزه در روز ۱۵ مهر ۱۴۰۲ (هفتم اکتبر)، روابط اسرائیل و قطر دستخوش تنش شده است و مقام‌های اسرائیلی بارها به صورت علنی از مواضع دوحه در قبال بحران خاورمیانه و حمایت این کشور از گروه حماس انتقاد کرده‌اند.

دفتر سیاسی حماس در دوحه قرار داد. در روزهای گذشته برخی گمانه‌زنی‌ها حاکی از آن بود که قطر قصد دارد دفتر حماس در این کشور را تعطیل کند.

ماجد الانصاری، سخنگوی وزارت امور خارجه قطر این خبر را تکذیب کرد.

قطر در کنار مصر و آمریکا از میانجی‌گران مذاکرات آتش‌بس میان حماس و اسرائیل هستند.

خبرهای بیشتر

شنیداری