حملات اسرائیل به مناطق مرزی سوریه و لبنان برای جلوگیری از ارسال تسلیحات به حزب‌الله

جمعه ۱۴۰۳/۱۰/۰۷

جنگنده‌های ارتش اسرائیل به هفت گذرگاه مرزی بین سوریه و لبنان حمله کردند. هدف از این حملات، قطع جریان ارسال تسلیحات به حزب‌الله لبنان اعلام شده است.

تومر بار، فرمانده نیروی هوایی اسرائیل، جمعه هفتم دی‌ماه پس از انجام این حملات هشدار داد حزب‌الله در تلاش است تا تسلیحات را به لبنان قاچاق کند و توانایی اسرائیل را در جلوگیری از این اقدامات به چالش بکشد.

او تاکید کرد اقداماتی از این دست «تحمل نخواهند شد».

نیروهای اسرائیلی همچنین یک کامیون مجهز به پرتابگر موشک را در جنوب لبنان توقیف کردند.

به گفته ارتش اسرائیل، این محموله شامل مواد منفجره، آرپی‌جی و تفنگ‌های کلاشنیکف بود که از مناطق مختلف جمع‌آوری شده بود.

سوریه پیش از سقوط حکومت بشار اسد، متحد تهران و مسیر اصلی ارتباط جمهوری اسلامی و حزب‌الله بود.

نعیم قاسم، دبیرکل حزب‌الله، ۲۴ آذر در یک سخنرانی تلویزیونی اذعان کرد این گروه پس از سرنگونی اسد، مسیر تامین تدارکات نظامی خود از طریق سوریه را از دست داده است.

او افزود: «امیدواریم که حاکمان جدید سوریه اسرائیل را به‌عنوان دشمن ببینند و روابط خود را با آن عادی نکنند.»

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، ۲۵ آذر در پیامی ویدیویی به رویکرد «خصمانه» حکومت پیشین سوریه در قبال اسرائیل پرداخت و یادآور شد سوریه «به ایران اجازه داد از طریق خاک خود حزب‌الله را مسلح کند».

او تاکید کرد اسرائیل به سوریه اجازه نخواهد داد بار دیگر چنین اقداماتی را انجام دهد.

تصویری از محموله تسلیحات حزب‌الله لبنان که به دست نیروهای اسرائیلی توقیف شده است

پس از سرنگونی حکومت اسد در ۱۸ آذر به دست مخالفان مسلح تحت رهبری گروه تحریر شام، جمهوری اسلامی تلاش‌هایی را برای تعامل با حاکمان جدید سوریه صورت داده است.

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت پزشکیان، چهارم دی‌ماه گفت جمهوری اسلامی می‌کوشد تا سفارت خود در دمشق را بازگشایی کند. این سفارتخانه تنها مکان دیپلماتیک در دمشق بود که هدف حمله نیروهای مخالف اسد قرار گرفت.

احمد الشرع، معروف به محمد جولانی، فرمانده گروه تحریر شام، ۳۰ آذر اعلام کرد سقوط اسد، پروژه جمهوری اسلامی در منطقه را ۴۰ سال به عقب رانده است.

در روزهای اخیر صداهایی از سوریه به گوش می‌رسد که نشان می‌دهد حاکمان جدید این کشور تمایل چندانی به ادامه رویکرد حکومت اسد در قبال اسرائیل ندارند.

ماهر مروان، استاندار دمشق، ششم دی‌ماه خواستار میانجی‌گری آمریکا برای برقراری صلح میان سوریه و اسرائیل شد. هرچند دفتر اطلاع‌رسانی دولت جدید سوریه هفتم دی‌ماه اعلام کرد این اظهارات موضع رسمی سوریه نیست، اما سخنان استاندار دمشق می‌تواند نشانه‌ای از تغییر احتمالی رویکرد سوریه نسبت به اسرائیل باشد.

خبرهای بیشتر

شنیداری